CHP’li Şaroğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin yasa dışı avlanmasını Meclis’e taşıdı

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa’nın Tunceli’de koruma altında bulunan dağ keçisi avlamasını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 02.02.2021, 12:00
CHP’li Şaroğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin yasa dışı avlanmasını Meclis’e taşıdı

CHP’li Şaroğlu, “Tunceli ilimiz Pülümür ilçesi sınırları içerisinde yaşanan olayda, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa ile Yaylabaşı köyü korucusu Vedat Mutlu’nun, yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunurken bir dağ keçisini yaraladıklarına, yöre halkı tarafından şahit olunmuştur. İnançsal anlamda bölge halkı tarafından kutsal olarak kabul görmesi sebebiyle bir kentin toplumsal duyarlılığının merkezinde yer alan ve uzunca bir süredir ‘avcılık’ adı altında gerçekleşen bu katliama karşı yürüttüğümüz insani mücadelemize karşın özellikle duyarlılık göstermesi ve örnek olması gereken bir kamu görevlisinin, sorumsuzca hareket ederek, koruma altında bulunan masum bir canlıyı hedef alması kabul edilmezdir.” dedi.

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Şaroğlu, “Koruma altında bulunan dağ keçilerini avlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa hakkında idari soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

Şaroğlu, Adalet Bakanı’na şu soruları yöneltti:

- Koruma altında bulunan dağ keçilerini avlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa hakkında idari soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

- Görevi ve sorumluluğu gereği topluma örnek olması gereken bir kamu görevlisinin savunmasız bir canlıyı öldürmek istemesini doğru buluyor musunuz?

- Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin, toplumun hassasiyetlerini gözetmesi gerekirken, keyfi davranarak hukuk kurallarını hiçe saymasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Koruma altında bulunan dağ keçilerini avlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa’nın, bölgeden sorumlu olan Pülümür Dağyolu Karakolunda görevli askeri personelin, konuyla ilgili işlem yapmamaları yönünde baskı yaptığı iddialarına ilişkin bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)