CHP'li Sarıbal, yakılarak öldürülen Vatansever'in acılı ailesini ziyaret etti

Bursa’da ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından yakılarak öldürülen Şengül Vatansever’in acılı ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, her yıl işlenen yüzlerce kadın cinayetinin kanıksanmasının ülkenin en büyük utançlarından biri olduğunu belirterek, ‘Bunun adı erkek terörüdür ve terör kapsamına alınmalı ya da cinayet işleyen cani, o yıl işlenen tüm cinayetlerden cezalandırılsın. Çünkü yüzlerce kadının öldürülmesi seri erkek cinayetidir ’ dedi.

Vekil Haberleri 06.10.2018, 09:59 06.10.2018, 09:59
CHP'li Sarıbal, yakılarak öldürülen Vatansever'in acılı ailesini ziyaret etti

CHP’li Sarıbal, yakılarak öldürülen Vatansever’in acılı ailesini ziyaret etti

 ‘Kadın cinayetleri terör ya da seri cinayet kapsamına alınsın’

Bursa’da ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından yakılarak öldürülen Şengül Vatansever’in acılı ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,  her yıl işlenen yüzlerce kadın cinayetinin kanıksanmasının ülkenin en büyük utançlarından biri olduğunu belirterek, ‘Bunun adı erkek terörüdür ve terör kapsamına alınmalı ya da cinayet işleyen cani, o yıl işlenen tüm cinayetlerden cezalandırılsın. Çünkü yüzlerce kadının öldürülmesi seri erkek cinayetidir ’ dedi.

Şengül Vatansever, 23 Eylül tarihinde Bursa’nın Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi’nde bir araç içerisinde önce darp edildi, sonra çırılçıplak soyulup üzerine benzin dökülüp yakıldıktan sonra araçtan atıldı. Ne gerekçeler ne de sonuç değişmedi.  Ve Şengül Vatansever kendisinden önce öldürülen kadınların yer aldığı utanç listesinde ki yerini aldı.

Acılı Vatansever ailesini Bursa’da bulunan evlerinde ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,  her yıl yüzlerce kadının erkekler tarafından öldürülmesinin en berbat kabile devletinde bile göz yumulamayacak bir utanç olduğunu söyledi. CHP’li Sarıbal, ‘Artık yeter, gerçekten yeter. Biz bu toplumsal sorunun etrafından dolanarak her yıl yüzlerce kadının öldürülmesine göz yumuyoruz. Gelin kanunlardan başlayarak toplumsal bir duruş sergileyelim’ dedi.

Bir ülkede hem de her yıl sayısı artarak yüzlerce kadının öldürülmesinin erkek terörü olduğunu açıklayan CHP’li Sarıbal, ‘ Hiç uzatmayalım. Ve uyduruk hafifletici gerekçeler aramayalım. Yok, namus cinayeti, yok kravat taktığı için iyi hal indirimi vs. Lamı cimi yok! Bunun adı erkek terörüdür. Ve bu caniler terör kapsamında yargılanmalı. Ya da bir kadını öldüren cani o yıl işlenen tüm cinayetlerden cezalandırılmalı. Çünkü bir ülkede her yıl yüzlerce kadın, erkekler tarafından öldürülüyorsa bu seri erkek cinayetidir. Kadınlarımız, kimsesiz, sahipsiz, çaresiz, bırakılamaz. Bu utanç yetmedi mi? Harekete geçmek ve gerçekten bazı şeylerin değişmesi için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor’ şeklinde konuştu.

 ‘Bu cani de aftan yararlanacak mı?’

CHP’li Sarıbal, hükümetin ve ortağının hala ısrarla af kapsamında kadın katilleri, çocuk tacizcileri, hırsızlar, uyuşturucu satıcıları ve dolandırıcıları serbest bırakmaya çalıştığına tepki göstererek, ‘Peki bu cani de aftan yararlanacak mı? Vatansever ve daha binlerce mağdur acılı ailenin yaşadıkları sizi ilgilendirmiyor mu? Siz affetseniz de bu insanlar nasıl af edecek’.

Gözyaşlarına hâkim olamayan Baba Aydın Vatansever,  af kararına sert tepki göstererek bu ve benzeri canilerin başta idam olmak üzere en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Şengül son paylaşımında acı vermeden sevilmeliyiz yazdı

Şengül Vatansever’in sosyal medya hesabından 2 Eylül’de yaptığı son paylaşımı ise herkesi duygulandırdı.  Vatansever, sanki başına gelecekleri hissetmişçesine yaptığı paylaşımda, “Mesele sevmek değil azizim, kime sorsam herkes seviyor zaten. Mühim olan güzel sevebilmek, kırmadan, dökmeden, yormadan, acıtmadan” ifadelerini içeren bir görsele yer verdiği görüldü.  

Yorumlar (0)