CHP'li Sancar'dan Öğretmenler Günü mesajı

CHP Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesaj yayınladı. Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu kaydeden Sancar şu ifadelere yer verdi:

Vekil Haberleri 23.11.2018, 20:12 23.11.2018, 20:12
CHP'li Sancar'dan Öğretmenler Günü mesajı

“Gelecek aydınlık günleri inşa edecek yeni nesilleri emanet ettiğimiz, her koşulda görevlerini yerine getirmek üzere yılmadan çaba sarf eden öğretmenlerimiz kuşkusuz en değerli varlıklarımızdır.

 

Bir öğretmen çocuğu olarak babamın mesleğine olan sevgisi, saygısı, bağlığı hayata bakış açımı değiştirmiştir. Babamın ülkemizin geleceği için yetiştirdiği öğrencilerin her birine büyük önem verdiğini, kendi çocuklarından bile ayırt etmediğini gözlemlediğimde öğretmenlik mesleğine hayatım boyunca gıptayla baktım. 

 

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen ilmin kapısı Hz. Ali’nin düsturu, okumanın, okutmanın ve insanı insan yapan yüce değerlere sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunu yeterince açıklamaktadır. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. 

 

Bu müstesna günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleşebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olabileceğine işaret eden Başöğretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar (0)