CHP’li Şahin’in Balıkesir Devlet Hastanesinin AVM Yapılacağına Dair Basın Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, TOKİ yetkililerinin yaz aylarında Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yerini değerlendirmek için geldiklerini; Devlet Hastanesinin arsasını beğendiklerini ve burada proje gerçekleştirmek istediklerine dair duyum aldığını ifade etti.

Vekil Haberleri 10.12.2019, 12:45
CHP’li Şahin’in Balıkesir Devlet Hastanesinin AVM Yapılacağına Dair Basın Açıklaması

Balıkesir’de Şehir Hastanesi’nin yapılmasının ardından sağlık hizmetlerinin il genelinde büyük aksaklıklara neden olduğunu daha önce ısrarla vurgulayan Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN, Balıkesir Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesi ardından 650 yataklı olan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin önce 260’a indirildiğini ardından gelen tepkiler sonucunda 400’e yükseltildiğini fakat personel dağılım cetveli (PDC)’nin 260 yataklı hastaneye göre devam ettirildiğini kaydetmişti. 

Kendisine gelen bilgiler doğrultusunda Balıkesir’in merkezinde bulunan Balıkesir Devlet Hastanesine TOKİ yetkilerinin incelemelerde bulunmak üzere geldiğini vurgulayan Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’ Balıkesir’de en nitelikli sağlık hizmetini veren Balıkesir Devlet Hastanesi’nin önce yatak kapasitesini azalttılar, personel sayısını düşürdüler sonrasında hemşerilerimizi özel şirketlere ait olan şehir hastanesine gitmeye zorladılar. Bunun sebebini şimdi bizegelen haberlerden daha iyi anlıyoruz. TOKİ yetkilileri arazisi değerli olan Balıkesir Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunmuş. Balıkesir ve tüm Türkiye’de Sağlık hizmetlerini önemsemeyen bu zihniyet, buraya zaten ancak AVM yapabilir.’’ ifadelerini kullandı. 

1896 yılından bu yana hizmet veren Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak ve personel kapasitesinin düşürülmesi ardından; hastane statüsünün de A2 sınıfından B2 seviyesine indirildiğini ve gelinen son noktada bilerek Balıkesir Devlet Hastanesi’nin işlevsiz hale getirilmesinin planlandığının altını çizen Milletvekili ŞAHİN, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin kadro ve fiziki imkanlarının geliştirilmesi ve Balıkesir Devlet Hastanesi yerine bir alışveriş merkezi veya sağlık hizmeti dışında kullanılacak bir işletmenin açılmaması için tüm Balıkesirliler olarak mücadele edeceklerini ifade ederek, Balıkesir halkının Balıkesir Devlet Hastanesine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)