CHP’li Şahin’den İktidara Yurt Tepkisi; “AKP iktidarında yurt sorunu çözülmez!”

TOKİ’nin yurt yapımına öncelik vermesi konusunda TBMM’ye sunduğu kanun teklifi üzerine konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, “KYK yurtlarındaki kontenjan yetersizliği çocuklarımızı tarikat, cemaat ve vakıfların yurtlarına gitmeye mecbur bırakıyor.

Vekil Haberleri 14.10.2021, 12:50
CHP’li Şahin’den İktidara Yurt Tepkisi; “AKP iktidarında yurt sorunu çözülmez!”

AKP buraları kendi siyasi görüşünün arka bahçesi olarak görüyor. 15 Temmuz’un alt yapısını hazırlayan yine tarikat ve cemaat yurtlarıydı. Bu sorunu çözelim, gençlerimizi devletimizin güvenli yurtlarına yerleştirelim.  Çözüm basit, ancak bu sorun AKP iktidarında çözülmez. CHP iktidarında bu sorun bir yıl içerisinde çözülecek.” dedi.

Beş yıl önce 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi yaşandığını, FETÖ’nün örgütlendiği asıl alanların öğrenci yurtları, öğrenci evleri, üniversiteler ve diğer eğitim kurumları olduğunu hatırlatan Şahin, “ Yükseköğrenimi başka illerde yapmak zorunda kalan öğrencilerimiz uzun yıllardır yurt sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Anadolu’nun birçok bölgesinden çocuklarını eğitim için şehir dışına göndermek zorunda kalan maddi imkanı yetersiz aileler KYK yurtlarında kontenjan eksikliğinden yer bulamazken, çocuklarını istemedikleri halde tarikat ve vakıfların yurt ve evlerine göndermek zorunda kalıyorlar. FETÖ’nün yıllardır örgütlendiği alanların özellikle yurt ve üniversiteler olduğunu biliyoruz. Ancak anlaşılıyor ki bu sorunu çözme iradesi gösteremeyen mevcut AKP yönetimi 15 Temmuz’dan hiç ders çıkarmamış.” ifadelerini kullandı.

TOKİ kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesinin iktidar partisi oylarıyla reddedilmesine tepki gösteren Şahin şunları söyledi;

“Meclis’e sunduğumuz bu kanun teklifi AKP iktidarının yurtlar konusunda niyetinin ne olduğunu bize gösteren turnusol kağıdı niteliğinde bir çalışma oldu. Bu kanun teklifinin reddedilmesiyle açık bir şekilde anladık ki AKP yurt sorununu çözmek istemiyor. Kanun teklifimizin uygulaması gayet basit. TOKİ’ye verirsiniz talimatı, hangi şehirde yurt sıkıntısı varsa ortaya hızlı şekilde yurt yapılır ve çocuklarımızın hizmetine verilir. Ülkeyi yönetenler o talimatı veremedikleri için bu kanun teklifini Meclis’e getirdik. Ama yine bir sonuç alamadık. Vatandaş yurt sorununu kimin çözme azminde olduğunu görsün. TOKİ lüks konut yapacağına, önce çocuklarımıza yurt yapsın. CHP iktidarında bu sorun bir yılda çözülecek, gençlerimize söz veriyoruz.”

Yorumlar (0)