CHP’li Şahin’den AKP Milletvekillerine sitem!

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Balıkesir Valiliği’nin resmi olarak düzenlemiş olduğu çelenk sunma ve kutlama törenine ilin 5 AKP Milletvekilinden hiçbiri katılmadı.

Vekil Haberleri 31.08.2020, 18:53 31.08.2020, 18:59
CHP’li Şahin’den AKP Milletvekillerine sitem!

Balıkesir Valiliği’nin düzenlemiş olduğu resmi törene ilin 9 Milletvekilinden sadece CHP  Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin katıldı.

Milletvekili Şahin tören esnasında yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan Kuva-yi Milliye’nin Başkenti Balıkesir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda AKP’nin beş Milletvekilinden bir tanesinin dahi törende bulunmamasını yadırgadığını söyledi.

Milletvekili Şahin yaptığı konuşmanın devamında 27 Ağustos tarihinde Sakarya Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir okulun temel atma töreninde 5 AKP Milletvekili ve AKP İl Başkanının tam kadro olarak yer aldığını belirterek; ‘’Sakarya Mahallesinde gerçekleştirilen ilkokul temel atma töreni sosyal mesafe kuralları gözetilmeksizin gerçekleştirildi. 30 Ağustos programı ise sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleştirilmesine rağmen iktidar partisi Milletvekillerinden hiç birini törende göremedik. AKP Milletvekillerinin törene katılmama sebeplerini halkımıza açıklamalarını bekliyoruz. Temel atma töreni 30 Ağustos’tan daha mı önemli?’’ ifadelerini kullandı.

Şahin sözlerine şöyle devam etti;

‘’ Yaklaşık bir haftadır Covid pandemisi gerekçe gösterilerek milli bayramlara ait törenlerin gölgelenmeye çalışıldığını üzüntüyle takip ediyoruz. Balıkesir’de yaşadığımız bu hadisede bize Covid bahanesinin bir kez daha boşa çıktığını gösterdi. 3 gün önceki temel atma töreninde Covid yok da Zafer Bayramı kutlamalarında mı Covid var? Balıkesir ve ülkemiz bu samimiyetsiz uygulamaları hak etmiyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmayan Balıkesir’in 5 AKP Vekili, Kuva-yi Milliye şehitlerinin ruhlarını sızlatmışlardır.’’

Yorumlar (0)