CHP’li ŞAHİN; ‘’ Kuva-yi Milliye vatanımız, milletimiz, özgürlüğümüz, namusumuz, bu topraklarda varoluşumuz ve geleceğimizdir.’’

Balıkesir’de Türk Ocakları tarafından düzenlenen ‘’Milli mücadelenin 100. yılında Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’’ konulu uluslararası sempozyumda konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİNKuva-yi Milliye ruhunun önemine vurgu yaparak; ‘’ Kuva-yi Milliye Anadolu’da var oluşumuzun temelini oluşturan ruhtur. Bu varoluş ruhu bize binlerce yıl önce atalarımızdan miras kalmıştır.’’ dedi.

Vekil Haberleri 20.09.2019, 14:00
CHP’li ŞAHİN; ‘’ Kuva-yi Milliye vatanımız, milletimiz, özgürlüğümüz, namusumuz, bu topraklarda varoluşumuz ve geleceğimizdir.’’

Sözlerine Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarına atıfta bulunarak devam eden CHP’li ŞAHİN; ‘’Sultan Alparslan Malazgirt’te Bizans orduları karşısında Anadolu’nun kapılarını Türklere açarken, Osman Gazi Söğüt’teki bir Beylikten3 kıtaya hâkim imparatorluğun kuruluşunu hazırlarken, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethederek cihan padişahı olup bir çağı kapatıp yenisi açarken,  Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de Anafartalar kahramanı olupÇanakkale’yi Geçilmez kılarken ve en sonunda Şanlı Türk Milletinin evlatları Kurtuluş Savaşımızda ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ parolası ile Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yaparken işte tüm bunları Kuva-yi Milliye ruhu ile gerçekleştirmişti. ‘’ ifadelerini kullandı.

Türk toplumunun tarihi boyunca sıkıntılı dönemlerinde Kuva-yi Milliye ruhuyla hareket ettiğinin altını çizen Milletvekili ŞAHİN; ‘’ Özetle Kuva-yi Milliye vatanımız, milletimiz, özgürlüğümüz, namusumuz, tarihimiz, bu topraklarda varoluşumuz ve geleceğimizdir. Bizlere geçmişte olduğu gibi bugünde “Mevzubahis Vatansa Gerisi Teferruattır” dedirten de işte bu Kuva-yi Milliye ruhudur.’’ diyerek sözlerine son verdi.

Balıkesir konulu sempozyuma Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik TURAN, Türk Dil Kurumu Başkanı Gürer GÜLSEVİN, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZ ve Türk Ocakları Balıkesir Şube Müdür Tahir KORUCUOĞULU gibi isimler katılım gösterdi.

Yorumlar (0)