CHP’li Şahin:‘’ Hep birlikte başaracağız! ‘’ 

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, koronavirüs salgınına karşı Balıkesirli vatandaşların evde kalmaya devam etmesi gerektiğini hatırlatarak, toplum sağlığı için herkesin Bilim Kurulu’nun uyarılarını dikkate alması gerektiği çağrısında bulundu. 

Vekil Haberleri 07.04.2020, 10:09 07.04.2020, 10:17
CHP’li Şahin:‘’ Hep birlikte başaracağız! ‘’ 

Koronavirüs salgınına karşı ülke olarak verilen mücadelede her bir kişiye önemli görevler düştüğünün altını çizen Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’ Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun almış olduğu tedbir kararlarına tüm Balıkesirli hemşerilerimizin eksiksiz olarak riayet etmesini ve hassasiyet göstermelerini istiyorum.  Bu zorlu mücadelede en az kaybı yaşamamız ve normal yaşantımıza hızla dönebilmemiz için tüm hemşerilerimin sabrına, anlayışına ve yardımlarına ihtiyacımız var.’’ dedi.

Salgınla mücadelede en önemli faktörlerin sosyal izolasyon ve el hijyeni olduğuna dikkat çeken Milletvekili Fikret ŞAHİN, Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 14 kurala tamamına riayet edilmesinin bir zorunluluk olduğunu ve özellikle; ellerin güç içinde sıkça en az 20 saniye sabunla ovularak yıkanmasını, soğuk algınlığı belirtisi gösteren kişilere 3-4 adım mesafede durulmasını ve eller ile ağız, burun ve gözlere kesinlikle dokunulmaması gerektiğinin önemine dikkat çekti. 

Türkiye’de ilk vakaların görülmeye başlandığı 11 Mart tarihinden bugüne, vakaların ve ölümlerin katlanarak arttığını belirten Fikret Şahin, şu hususlara dikkat çekti; 
‘’Her şeyden önce ailelerimizi ve sağlık çalışanlarımızı düşünerek hareket etmek zorundayız. Bizim için büyük bir fedakârlıkla salgınla mücadele eden sağlık emekçilerimizikorumak için evde kalmalıyız. Zorunlu hallerde dışarı çıktığımızda kesinlikle maske kullanmalıyız. Herkes kendisinde virüs varmış gibi davranarak bir süre de olsa ailesinden ve sevdiklerinden izole şekilde yaşamalıdır. Sokağa çıkamadığımız bu dönemlerde  sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını giderme adına tüm hemşerilerimden evlerinin önüne mama, yem, su ve yiyecek bırakmaları konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Unutmayalım ki bu mücadele dayanışma ve tüm kurallara riayet etmeyi beraberinde getiriyor. Hep birlikte mücadele edecek, hep birlikte başaracağız! ’’ 
Gençlere de seslenen ŞAHİN, 65 yaş üstü vatandaşlardan sonra 20 yaş altı çocuklarımıza da sokağa çıkma yasağı geldiğini hatırlatarak tüm gençlerimizin ve çocuklarımızın bu dönemde aileleriyle birlikte kalmaları ve dışarıya çıkmamaları gerektiği çağrısında bulundu. 
 

Yorumlar (0)