banner773

CHP’Lİ ŞAHİN: ERZİN’DE KADRO VAR DOKTOR YOK !

CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, 2009 yılında hizmete açılan Erzin Devlet Hastanesi’nde genel cerrah ve anestezi uzmanı olmadığı yönünde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konuyu meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 16.09.2019, 12:18 16.09.2019, 12:53
CHP’Lİ ŞAHİN: ERZİN’DE KADRO VAR DOKTOR YOK !

1994 yılında yapımına başlanan Erzin Devlet Hastanesi, 2009 yılında ilk olarak Acil Servis ve Diş Polikliniği servisleri ile hizmete başlamış, daha sonra Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye, Genel Cerrahi, Anestezi, Ağrı Polikliniği ile genişletilmişti. 2012 yılında ameliyathane de eklenen hastanede,hastanenin resmi web sitesinde belirtilen son bilgilere göre Anestezi ve Reanimasyon, Acil Servis, Hemodiyaliz Ünitesi, Çocuk Hastalıkları Polikliniği, Ameliyathane, Diş Polikliniği, Genel Cerrahi Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, İç Hastalıkları ve Evde Sağlık Hizmetleri Polikliniği bulunuyor. Hastanede genel cerrah ve anestezi uzmanı bulunmadığını, ameliyat vakalarında hastaların başka ilçe hastanelerine nakledildiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde ‘‘Sağlık Bakanlığı’nın Aralık 2018’de yayınladığı Personel Dağılım Cetveli’ye (PDC) göre Erzin Devlet Hastanesi’nde 14 tabip, 2 aile hekimi, 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 genel cerrah, 2 iç hastalıklar uzmanı ve 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı istihdam edilesi uygun bulunmuş.41.368 kişilik nüfusu bulunan Erzin’de bir hastanenin olması herkesin sağlık hakkına ulaşımı açısından önem taşıyor, Erzin’de yaşayan vatandaşlarımızın yararlandığı Erzin Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi ve Anestezi dallarında şu anda görevli hekim bulunmadığı, bu nedenle hastaların tedavilerinin aksadığı şikayetleri tarafımıza iletilmekte. Hastanenin resmi web sitesinde genel cerrah ve anestezi uzmanı var gözüküyor. Ancak vatandaşlardan sürekli şikayet geliyor. Hastanede genel cerrah ve anestezi uzmanı olmadığı, ameliyatlık vakalara müdahale edilemediği, çevre ilçe hastanelere sevk edildiği söyleniyor. Erzinliler kan kaybından hayatını kaybetsin istemiyoruz. Hükümet derhal bu olaya el atmalı, iddia edildiği gibi doktor açığı varsa bu açık kapatılmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.
 

CHP’li Şahin’in konuyla ilgili Sağlık Bakanına yönelttiği sorular ise şöyle;

  1. Erzin Devlet Hastanesi günümüz itibariyle kaç branştahizmet vermektedir? Bu branşlar nelerdir?
  2. Hastanede uzmanlık alanı ve unvanına göre kaç hekim ve sağlık personeli vardır? Aralık 2018 tarihli yayınladığınız PDC tablosuna göre hastanede boş kadro var mıdır? Var ise hangi branşlarda tabip, uzman tabip ve personel eksiği bulunmaktadır?
  3. Genel Cerrahi ve Anestezi birimlerinde görevli hekim bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise ne kadar zamandır ve neden atamama yapılmamaktadır?
  4. Genel Cerrahi ve Anestezi bölümlerinde hekim yoksa ameliyat ya da acil durumlarda hastaların tedavileri nasıl yapılmaktadır? Hastalar çevre ilçelerdeki hastanelere mi yönlendirilmektedir?
  5. 2019 yılının ilk 9 ayında acil olarak ya da Genel Cerrahi bölümüne başvuran kişi sayısı nedir? Bu hastaların kaçı tedavi edilmiş,kaçı tedavisi yapılamadığı için başka hastanelere sevk edilmiştir?
  6. Erzin Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, hastanedeki personel/tabip eksiğiyle ilgili Hatay İl Sağlık Müdürlüğü veya bakanlığınıza bir görevlendirme talebi olmuş mudur? Olmuş ise neden hala bir görevlendirme yapılmamıştır?
  7. Acil olarak hastaneye gelen ve ameliyat gerektiren vakaların, genel cerrah ve anestezi uzmanı olmamasından dolayı en yakını 20 km uzaklıkta bulunan hastanelere nakledilmesi, hasta ve yaralılara erken müdahale olanağının ortadan kalkması, sakat kalma ve ölümlerin önlenmesi açısından ne kadar doğru bir yöntemdir?

Yorumlar (0)