CHP’li Şahin: ‘’Askeri Hastaneler Derhal Açılmalıdır!’’

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında askeri lise ve hastanelerin açılması çağrısında bulundu. Şahin, ‘’Binlerce yıllık geçmişe sahip Türk Silahlı Kuvvetlerimizin günümüzle olan bağını kopartmamak için askeri liseler ve hastanelerin tekrar açılması gerekmektedir.’’ dedi.

Vekil Haberleri 13.11.2020, 13:20
CHP’li Şahin: ‘’Askeri Hastaneler Derhal Açılmalıdır!’’

Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından kapatılan askeri hastanelerin bir ihtiyaç olduğunu ve tekrar hizmete açılması gerektiğini savunan Milletvekili Şahin, ‘’ Sıhhiye birimi ordumuzun muharebe, piyade, topçu, tankçı gibi ayrılmaz bir parçasıdır. Bu birimin alt yapısı paramparça edilmiş, yılların deneyimi ve birikimi heba edilmiştir. Diğer kurumlarımızda olduğu gibi TSK’nin gelenekleri de hiçe sayılmış, kurumsal hafızası yok edilmiştir. Binlerce yıllık geçmişi olan TSK’nin günümüzle olan bağını kopartmamak adına hem askeri liselerin ve hem de askeri hastanelerin tekrar açılmasının önemli olduğuna inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Şahin şöyle devam etti;

‘’ Hali hazırda savaşan bir ordunuz varsa, güçlü bir ordu için güçlü sağlık hizmetine ihtiyacınız vardır. Ordusu olan her ülkenin, askeri sağlık sistemleri de bulunmaktadır. Ülkemizin ise 600 Binden fazla askeri var, fakat askeri hastanesi yok. Türkiye ateş çemberinin ortasındayken, bölücü terörün birçok farklı şekliyle aynı anda mücadele ederken, dünyada eşi benzeri olmayan askeri hastanelerimizin sivilleştirilmesi kararı doğru değildir. Yurt içi ve dışında birçok zorlu operasyona çıkan askerlerimizin yanında askeri saha tecrübesi olan hekimlerin yer alması daha doğru ve güvenli olacaktır. Askeri hastaneler bugün bir ihtiyaçtır ve derhal tekrar hizmete açılmalıdır!’’

Yorumlar (0)