CHP’li Şahin: ''18 Yılda 5 Tane Müteahhitte Yetemediniz!''

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada koronavirüsle mücadelede iktidar partisinin sağlık ve sosyal hizmetlerin yürütülmesi konusundaki hatalarını dile getirdi.

Vekil Haberleri 02.04.2020, 10:05
CHP’li Şahin: ''18 Yılda 5 Tane Müteahhitte Yetemediniz!''

Konuşmasına, böylesine zor günlerde yeterli sağlık hizmetlerini sunabilmek adına, hayatları pahasına mücadele eden sağlık emekçilerine teşekkür ederek başlayan Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN, ‘’ Sağlık çalışanlarının kişisel korunma malzemeleri acilen temin edilmeli. Koronavirüs şüphesi bulunan hastaların başvurduğu hastanelerle kronik hastaların başvurdukları acilen birbirinden ayrılmalı. Şehir hastaneleri açılırken kapatılan onlarca hastaneden hizmete uygun olanları hızla açılarak nitelikli yoğun bakım üniteleri oluşturulmalı.’’ şeklinde tavsiyelerinde bulundu. 

Kızılay Ortalıkta Yok! 
Sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmetlerde de ciddi aksaklıkların yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN, ‘Zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde vatandaşlarımızın barınma, yeme-içme ve hijyen gibi ihtiyaçları karşılaması gereken Kızılay’dan eser yok! Her gün haberlerde Kızılay’ın başka ülkelerde yardım götürdüğünü görüyoruz. Ben Kızılay’ı öncelikle kendi ülkemdeki yoksul vatandaşlarıma hizmet ederken görmek istiyorum.’’ ifadelerini kullandı. 

İktidar Milletten Medet Umuyor! 
İktidarın sağlık ve sosyal politikalarını sert bir dille eleştiren Şahin,’’ Vatandaş, Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılan otoyol, köprü, havaalanı ve şehir hastanelerine döviz bazında ödeme yaptığınız müteahhitlerdenfedakârlık beklerken, iktidar ne yapıyor? Devlet eliyle yardım kampanyası başlatarak milletten fedakârlık bekliyor! Vatandaş, Kızılay’a bağış yapan doğalgaz ve elektrik şirketlerinden fedakârlık bekliyor!Vatandaşlarımız fedakârlık beklerken siz ‘’Biz Bize Yeteriz Türkiyem’’ kampanyası yapıyorsunuz, Evet biz bize yeteriz amamaalesef siz; 18 yılda 5 tane müteahhitte yetemediniz. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin bu 5 müteahhitten büyük olup olmadığını hep birlikte göreceğiz’’ diyerek sözlerine son verdi. 

Yorumlar (0)