CHP'Lİ RAFET ZEYBEK'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim 1923’te Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümünde tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Vekil Haberleri 28.10.2018, 14:18 28.10.2018, 14:18
CHP'Lİ RAFET ZEYBEK'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Egemenliğin bir kişi veya ayrıcalıklı bir zümreden alınıp halka verildiği bu kutlu günün yıldönümünde, tarihsel sorumluluğumuz olarak her geçen gün Cumhuriyet değerlerine ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmalıyız. 95 yıldır halkın egemenliği ile kazanılan değerlerin yılmaz savunucusu yine Türk halkının kendisi olacaktır. Halkın egemenliği yine halkın hür iradesi ile halkın içinden temsilcilerle belirlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında devam etmektedir. Ancak içinde bulunduğumuz dönemde siyasi iktidarın halkın egemenliğini yok sayan ve halkın temsilcilerinin yer aldığı TBMM’yi işlevsiz kılan tek adam rejimi özentisi uygulamaları ne yazık ki devam etmektedir. Tek bir kişinin iki dudağı arasında verilen kararların milyonlarca yurttaşın özgür iradesinden daha önemli olduğu rejimlerde adaletten ve hukuktan bahsedilemez. Karar alma sürecinde halkın egemenliğinin temsil edildiği TBMM’yi dikkate almayan bir siyasi iktidarın olduğu ülkede sağlıklı ve işler bir demokrasiden söz edilemez. Oysa Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet ve demokrasinin ayrılmaz bir bütün olduğunu şu sözleri ile belirtmektedir; “Rejimlerin en güzeli demokrasidir; onun da en iyi şekli cumhuriyettir.”  


İstiklal Mücadelemizin eşsiz kahramanları ulusun tüm fertlerinin özgür bireyler olmaları için çıktıkları yolda en ideal yönetim şeklinin cumhuriyet olduğu kararını yine ulusun temsilcisi TBMM kararıyla almışlardır, bu sebepledir ki Tük halkının tarih boyunca yönetimsel olarak yaptığı en büyük devrim Cumhuriyet’tir.
Cumhuriyet kazanımları ve devrimlerinin her zaman karşısında yer alan güçler mutlaka çıkacaktır, bu güçlerfarklı maskeler ve kirli ittifaklar ile bugünde mevcudiyetlerini göstermektedirler ancak unutulmamalıdır ki karşılarında Cumhuriyet’in koruyucusu Mustafa Kemal’in Askerleri bizler varız.

Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye sizlerin, bizlerin ve hepimizin azim ve kararlılığıyla sağlanacaktır.
 

Bu düşünceler ışığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tekrar kutluyor, Cumhuriyetin devrimlerine sahip çıkan ve gelecekte sahip çıkmaya devam edecek olan sizleri saygı ile selamlıyorum.

 

Yorumlar (0)