banner773

CHP’Lİ PURÇU: “YAŞAM TARZINA MÜDAHALE EDEN KONSER YASAKLARI ARAŞTIRILSIN!”

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Son günlerde ard arda yapılan konser, festival, gösteri iptalleri ve yasakları meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 09.06.2022, 09:56
CHP’Lİ PURÇU: “YAŞAM TARZINA MÜDAHALE EDEN KONSER YASAKLARI ARAŞTIRILSIN!”

Yaşam biçimine müdahale eden yasaklama ve kısıtlamaların önlenmesi, devlet eliyle hak ve özgürlüklere müdahale eden uygulamaların engellenmesi, Sanatçıların sosyoekonomik sorunlarının araştırılması ve bir an önce, eğlence sektörü çalışanlarını zor durumda bırakan “gece 01.00’den sonra müzik yasağı”nın kaldırılmasına ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu.

 

“ASILSIZ GEREKÇELERLE SANATSAL ETKİNLİKLERİN İPTAL EDİLMESİ ALENEN YAŞAM TARZINA MÜDAHALEDİR!”

“Son günlerde yapılan konser, festival, gösteri iptalleri ve yasaklar kamuoyunun tepkisine neden olmakta, toplumda özgürlüklerin kısıtlanması bağlamında endişe yaratmaktadır. Yaşam biçimine müdahale mevcut hükümetin bir politikası haline gelmekte, buna bağlı olarak konser, festival gibi sanatsal etkinlikler Valilikler, Belediyeler tarafından iptal edilmekte, gece 01.00’den sonra müziğin yasaklanması kısıtlaması devam etmektedir.” diyen CHP’li Milletvekili Purçu, “Yakın zamanda yapılması planlanan ve aylar öncesinden izin alınmış konser, festival, gösteri, yürüyüş vb. çoğu sanatsal olan etkinliklerin, “Halkımızın inanç ve gelenekleri ile uyuşmayan”, “kamu huzuru ve esenliğinin tehlikeye düşürüldüğü” gibi asılsız gerekçelerle iptal edilmesi; eğlence, ifade özgürlüğü, toplanma ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı başta olmak üzere birçok Anayasal hak ve özgürlüğü kısıtlamaktadır.” açıklamasında bulundu.

“TEK ADAM REJİMİ MÜZİSYENLERİN EKMEĞİYLE OYNUYOR!”

Daha önce de gece 12.00’den sonra müzik yasağının yarattığı sorunları TBMM gündemine taşıyan Purçu, aynı hususta şunları aktardı: “Pandemi tedbirleri kapsamında eğlence ve yeme-içme sektörüne dahil olan mekanların kapatılmasıyla uzun bir süre işsiz kalan müzisyenlerden, intihar eden çok sayıda kişi olduğu bilinmektedir. Müzisyenler dışında sanatçıların birçoğu, geçimlerini gündelik kazançla sağlamakta, kayıtsız bir şekilde, güvencesiz koşullarda çalışmaktadırlar. Son yıllarda pandemi gerekçesiyle artan yasaklar, geçim kaynaklarını kaybetmelerine, dolayısıyla yoksullaşmalarına neden olmuştur. Giderlerini karşılayamadığı için zarar eden birçok işyeri sahibi ise iflas etmiştir. Bu nedenle, söz konusu müzik yasağının kaldırılması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması şart olmuştur.”

Yorumlar (0)