CHP’li Polat: Gümrük ve vergi daireleri risk altında!

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, gümrük ve vergi dairelerinin korona virüs salgını için tehlikeli olduğunu belirtti. Polat,“Minimum sayıda personelle işleri yürütme düzenine geçilerek, risk grubuna dahil çalışanlar idari izinli sayılmalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 20.03.2020, 10:11
CHP’li Polat: Gümrük ve vergi daireleri risk altında!

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayayayılan koronavirüsü, Türkiye’de de her geçen günetkisini artırıyor. Salgın için ‘evde kalın’ çağrısı yapılsa da çeşitli meslek grupları içinrisk devam ediyor.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, gümrük ve vergi dairelerinin koronavirüsü tehlikesine karşıminimum personel ile çalışarak, risk grubuna dahil çalışanların izinli olması gerektiğini söyledi.

RİSK ÜST DÜZEYDE
Her işin uzaktan çalışarak yapılamadığını vurgulayan Polat, “Böylesi zor bir süreçte güçlü bir devlet yapısına ihtiyaç duyulur. Ama iktidarın koronavirüsüne karşı açıkladığı 19 maddelik ekonomi paketi, halkın değil sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş. Yurttaşlarımız risk altında olduklarını bile bile geçim sıkıntısından dolayı işlerine gitmek zorunda. Maalesef her iş uzaktan yapılamıyor.Berat Albayrak, her ne kadar ‘özel durumlar dışında kamuda evden çalışma hazırlığı yok’ dese de, özellikle gümrük ve vergi dairelerinde koronavirüsü riskinin üst düzeyde yaşandığına dair şikayetleralıyoruz. Geç olmadan çalışanların sayısını minimuma indirerek personelin gözetim altında tutulması gerekiyor. Bunun için nöbet sistemi getirilebilir. Ayrıca risk grubuna dahil çalışanlara idari izin uygulanmalıdır” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)