banner773

CHP’Lİ ÖZTUNÇ, FUAT OKTAY’DAN HESAP SORDU; NEREYE GİTTİ BU PARALAR?

Kuruluş aşamasında görev tanımı “Türkiye’de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik çalışmalar yapmak” olarak ilan edilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin gerçekleştirdiği devasa harcamalar ve bu harcamalar karşılığında herhangi bir somut fayda olmaması tartışmalara sebep olurken, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 30.09.2019, 10:21
CHP’Lİ ÖZTUNÇ, FUAT OKTAY’DAN HESAP SORDU; NEREYE GİTTİ BU PARALAR?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kurulan 4 ofisten birisi olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, idari ve mali özerkliğe sahip yapısı ve devasa bütçesi ile Sayıştay denetiminin de dışında tutuluyor.

Ofisin bugüne kadar çok fazla harcama yaptığı ve bu harcamaların milyonlarca TL’yi bulduğu basına sık sık yansırken, somut olarak ülke ekonomisine bir katkısının olmaması da devasa harcamaların nerelere gittiği konusunda büyük soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Ali Öztunç, kamuoyunun cevap beklediği sorulara yanıt aradı.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;

Uluslararası düzeydeki yatırım ortamı tanıtım faaliyetleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamak, iş birliği yapmak ve Türkiye'de yatırımların artırılmasına katkı sağlayacak her türlü bilgi ve veriyi oluşturmak amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin çok fazla harcama yaptığı, bu harcamaların milyonlarca TL olduğu belirtilmektedir.

Buna istinaden;

·        Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, 2018 ve 2019 yıllarında kaç yabancı danışman görevlendirmiştir?

·        Yabancı danışmanlar hangi ülkelerde görev yapmıştır? Bu kişilere yıllara göre ne kadar ödeme yapılmıştır?

·        Bu kişilerin isimleri ve uzmanlık alanları nedir?

·        Bu danışmanları seçerken hangi kriterler gözetilerek seçilmişlerdir?

·        Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye kazandırdığı uluslararası yatırımlar nelerdir?

Yorumlar (0)