CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL, LİSEDEKİ ZEHİRLENME VAKASINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Şehit Suat Akıncı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde akşam yemeğinde 61 öğrencinin zehirlenmesini TBMM gündemine taşıdı. Özel, Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı’na ayrı ayrı yönelttiği önergelerde, eğitim kurumlarındaki zehirlenme vakalarının önlenmesi için ne gibi tedbirler alınacağını sordu.

Vekil Haberleri 25.12.2018, 10:54 25.12.2018, 10:54
CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL, LİSEDEKİ ZEHİRLENME VAKASINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

AKŞAM YEMEĞİNDE ZEHİRLENDİLER

CHP’li Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Şehit Suat Akıncı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde akşam yemeğinde 61 öğrencinin zehirlenmesini TBMM gündemine taşıdı. Özel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ayrı ayrı yönelttiği önergelerinde, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan Şehit Suat Akıncı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde yatılı olarak kalan 61 öğrenci 20 Aralık günü akşam yemeğinde zehirlenme şüphesiyle ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırılmışlardır. Yapılan açıklamalarda öğrencilerin akşam yemeğinde çorba, tavuk, pilav ve salata yemelerinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti yaşadıkları, 60 öğrenciden 51’inin 23 Aralık itibariyle taburcu edildiği, yemeklerden alınan numunelerin de İzmir Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildiği kaydedilmektedir” ifadesini kullandı.

YEMEKLER HANGİ YÖNTEMLERLE TEMİN EDİLİYOR

Özel, bakanlar Koca ve Selçuk’a, “Şehit Suat Akıncı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde meydana gelen gıda zehirlenmesi olayına, akşam yemeğinde verilen hangi ürünün neden olduğu tespit edilmiş midir? Şehit Suat Akıncı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere verilen yemekler nasıl temin edilmektedir? Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında yemekler hangi yöntemlerle temin edilmektedir? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların kaçında yemekler hizmet alımı yöntemiyle temin edilmektedir? Hizmet alımı yöntemiyle temin edilen yemekler için 2017 ve 2018 yılında ne kadar harcanmıştır? 2017 ve 2018 yılında Manisa ilinde ve Türkiye genelinde eğitim kurumlarında kaç adet zehirlenme vakası yaşanmıştır? Bu zehirlenme vakalarında kaç öğrenci etkilenmiştir? Eğitim kurumlarında yaşanan zehirlenme vakalarının önlenmesi noktasında bugüne kadar ne gibi önlemler aldınız? Bundan sonra ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? 2017 ve 2018 yılında Manisa ilinde ve Türkiye genelinde eğitim kurumlarında kaç adet zehirlenme vakası yaşanmıştır? Bu zehirlenme vakalarında kaç öğrenci etkilenmiştir?” sorularını yöneltti.

Yorumlar (0)