CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN'IN MANİSA ZİYARETİ ÖNCESİ KALDIRILAN HIZ TÜMSEKLERİNİ SORDU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa ziyareti öncesi güzergahındaki hız tümseklerinin kaldırılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 09.01.2019, 12:36 09.01.2019, 12:36
CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN'IN MANİSA ZİYARETİ ÖNCESİ KALDIRILAN HIZ TÜMSEKLERİNİ SORDU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ocak tarihli Manisa ziyareti öncesinde hız tümseklerinin kaldırılmasının gerekçesi nedir? Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi öncesi kaldırılan hız tümseklerinin, başka bir siyasi partinin genel başkanının ya da yabancı bir devlet başkanının ziyaretleri sırasında da kaldırıldığı örnekler olmuş mudur?” sorusunu yöneltti.

5 OCAK GÜNÜ KALDIRILDI

CHP’li Özel,Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa ziyareti öncesi güzergahındaki hız tümseklerinin kaldırılmasını TBMM gündemine taşıdı. Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Hız tümsekleri, araç trafiğini yavaşlatmak ve kontrol altına almak amacıyla inşa edilen yükseltiler olup, özellikle hızdan kaynaklanan trafik kazalarını önlemede etkili bir yöntem olarak görülmektedir.Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ocak 2019 Cumartesi günü Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Pepsico ve Tirsan Kardan fabrikalarının açılışına katılmıştır. Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan hız tümseklerinin tamamının, Erdoğan Manisa’ya gelmeden 1 gün önce 4 Ocak 2019 günü kaldırıldığı tespit edilmiştir.Erdoğan’ın ve konvoyunun daha hızlı ve rahat hareket etmesi amacıyla kaldırıldığı anlaşılan hız tümsekleri, Erdoğan’ın ziyaretinin ardından yeniden yapılmamıştır” ifadesini kullandı.

BAŞKA GENEL BAŞKANLAR İÇİN DE KALDIRILIYOR MU?

Özel, önergesinde, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ocak tarihli Manisa ziyareti öncesinde hız tümseklerinin kaldırılmasının gerekçesi nedir? Hız tümsekleri güvenlik gerekçesiyle mi kaldırılmıştır?Kaldırılan hız tümsekleri yeniden yapılacak mıdır? Yapılacaksa, ne zaman yapılacaktır? Yapılmayacaksa, yapılmama gerekçesi nedir? Hız tümseklerinin artık gerekli olmadığı mı anlaşılmıştır?Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yemin ederek cumhurbaşkanı sıfatını kazandığı 28 Ağustos 2014 tarihinden bu yana, yurt içi gezileri sırasında ve öncesinde hız tümseklerinin kaldırıldığı başka bir örnek bulunmakta mıdır? Bulunuyorsa hangi gezi veya gezilerinde hız tümsekleri kaldırılmıştır? Kaldırılan hız tümsekleri daha sonra yeniden yapılmış mıdır? Bugüne kadar yapılmayan hız tümseği sayısı kaçtır?Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi öncesi kaldırılan hız tümseklerinin, başka bir siyasi partinin genel başkanının ya da yabancı bir devlet başkanının ziyaretleri sırasında da kaldırıldığı örnekler olmuş mudur?” sorularını yöneltti.

Yorumlar (0)