CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN'DAN DİYANET' BAŞKANINA AĞIR ELEŞTİRİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ağır bir dille eleştirerek "Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı" diye konuşan bir kişiyi ziyaretinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ceylan, Diyanet İşleri Başkanı için “Bu zatın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının açık tezahürüdür” diye konuştu.

Vekil Haberleri 16.11.2018, 12:54 16.11.2018, 12:54
CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN'DAN DİYANET' BAŞKANINA AĞIR ELEŞTİRİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Fesli Kadir” lakabı ile tanınan sözde tarihçinin Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş tarafından ziyaretini ağır biri dille eleştirerek, kabul edilemez olduğunu söyledi. Ceylan TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 3 Mart 1924'te kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının başındaki zatın sergilediği tutum ve davranışlar Türk ulusunu derinden yaralamıştır” dedi. Ceylan, Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı" diyebilen "Fesli Kadir" lakaplı Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığıyla nam salmış meczubu, cübbesiyle hastanede ziyareti kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP’li Ceylan, Diyanet Başkanı Erbaş’ı ağır bir dille eleştirerek,  “Kurumu yöneten bu zatın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının açık tezahürüdür” şeklinde konuştu. Ziyaretin, sözde “insani duygularla” yapılan bir hasta ziyaretidir şeklinde geçiştirilemeyeceğini ifade eden Ceylan, “Türkiye'nin camilerinde okunan Cuma hutbelerinde ülkemizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmamış olması kabul edilmez. Bu adamın ayağına ziyarete giden şahsın başında bulunduğu kurum, 9 Kasımdaki Cuma hutbesinde tek kelimeyle dahi Atatürk'ten bahsetmemesi manidardır” diye konuştu.
 

CHP’li Ceylan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın bir dakika bile koltuğunda durmaması gerektiğini ifade ederek, derhal görevden alınması gerektiğini savundu.

Yorumlar (0)