banner773

CHP'li Özel'in 10 Kasım mesajı

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 80. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Vekil Haberleri 09.11.2018, 13:47 09.11.2018, 13:47
CHP'li Özel'in 10 Kasım mesajı

“Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen ve ardında yas değil, şanlı bir destan bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha minnet ve özlemle anıyoruz. Ancak bugün bir matem günü değil bugün Ulu Önder’i anlamak ve eserlerini yaşatmak günüdür.

 

Bugün; büyük bir azim, kararlılık ve inançla yıkıntıların arasından kurduğu bu ülkenin her karış toprağında O’nun yaşadığını, bu ülkenin her ferdinin gözbebeğinde O’nun bağımsız karakterinden bir parçanın parladığını çok iyi biliyoruz. Çünkü bizler, bağımsızlık mücadelesinde o muzaffer komutan ile aynı cephede savaşmış ve büyük bir destan yazmış; o büyük devlet adamı ile aynı yokluğu, yoksulluğu yaşamış, harabeye dönmüş kalıntıların arasından Cumhuriyeti kurmuş aziz kahramanların, aziz şehitlerimizin torunlarıyız.

 

Bağımsızlık ve Demokrasi benim karakterimdir” diyen ve bize başta Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağımız iki büyük emanet bırakan Ata’mızın aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha yorulmadan yılmadan, hiçbir engele aldırmadan Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını koruyarak ülkemizi aydınlığa çıkartacağımıza söz veriyoruz!

 

Son dönemde Ata’mızın mirasına yönelen saldırı girişimlerini bertaraf edeceğimizi, emanetlerine ve mirasına sonsuza kadar sahip çıkacağımızın bir kere daha altını çiziyoruz.

 

BÜYÜK ESERİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK, BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR KALACAKTIR!

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyor, bıraktığı eserinin ve aziz hatırasının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

Yorumlar (0)