CHP’Lİ ÖZEL’DEN SANAYİ BAKANLIĞI’NA TEŞVİK ÇAĞRISI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ilçe bazlı teşvik kararına geçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’yla Manisa’nın 5 ilçesinin bu kapsama alındığını belirterek, “Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına ilişkin yapılan araştırmalar göz önüne alındığında, destek verilen ilçelere kıyasla daha alt düzeyde kalkınmış olan Demirci ve Gördes ilçelerinin, söz konusu karar kapsamına alınmaması, her iki ilçede de derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi. Özel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na kararın gözden geçirilerek, Demirci ve Gördes başta olmak üzere yeni ilçelerin karar kapsamına alınması çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 11.09.2020, 12:09 11.09.2020, 12:12
CHP’Lİ ÖZEL’DEN SANAYİ BAKANLIĞI’NA TEŞVİK ÇAĞRISI

CHP’li Özel, yaptığı açıklamada 21 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı çerçevesinde, ilçe bazlı teşvik uygulamasına geçildiğini, bu kapsamda 53 ilde bulundukları ilin gelişmişlik düzeyinin altında olan bazı ilçelere, bulunduğu ilin bir alt bölgesine sağlanan desteklerden yararlanma olanağı getirildiğini anımsattı. Özel, “Bu kararla yatırım teşvik uygulamalarında 2’nci bölgede bulunan Manisa’nın Saruhanlı, Köprübaşı, Ahmetli, Gölmarmara ve Selendi ilçeleri bir alt bölgeye sağlanan desteklerden yararlanma fırsatı yakalamışlardır. Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına ilişkin yapılan araştırmalar göz önüne alındığında, destek verilen ilçelere kıyasla daha alt düzeyde kalkınmış olan Demirci ve Gördes ilçelerinin, söz konusu karar kapsamına alınmaması, her iki ilçede de derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi.

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ, YENİ İLÇELER TEŞVİKLERDEN YARARLANDIRILMALIDIR

Özel, “Demirci ilçemizin bu teşvik kapsamına alınmamasına gerekçe olarak ilçe sınırlarında bulunan 13 adet fabrikanın gösterildiği belirtilmektedir. Ancak bu fabrikaların yıllar boyunca göç veren ve nüfusu giderek azalan Demirci ilçemizi kalkındırmak için yeterli olmadığı bu ilçemize ek teşvik verilmesinin gerekliliği görülmektedir. Manisa’da olduğu gibi başka illerde de alt bölgeye sağlanan desteklerden yararlanan ilçeler hususunda bazı eleştiriler yapılmış, ilçelerin belirlenmesi sürecinde hangi kriterlerin göz önüne alındığı tartışmalara yol açmıştır” ifadesini kullandı. Özel, konuya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini belirterek, “Karar gözden geçirilmeli ve bazı yeni ilçeler bu karar kapsamına alınarak teşviklerden yararlandırılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)