CHP'li Özel'den kız çocuklarının okullaşmasına destek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek 40. İstanbul Maratonu’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına, kız çocuklarının okullaştırılmasına destek sağlamak için koşacak.

Vekil Haberleri 10.11.2018, 12:30 10.11.2018, 12:30
CHP'li Özel'den kız çocuklarının okullaşmasına destek

Özel, “Bu sene 10 Kasım’da anlamlı bir şey yapmaya çalışıyoruz. İstanbul Maratonu’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kız çocukları okutma projesine destek için koşuyorum ve bağış topluyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk’ün istediği gibi bir gençlik ve Atatürk’ün istediği gibi bir ülkede kadına bulması gereken değerin verilmesi için çalışıyor. Biz de buna katkı sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özel, yarın İstanbul’da 40’ıncısı gerçekleştirilecek İstanbul Maratonu’nda Altunizade’de başlayarak Yenikapı’da sona erecek 15 kilometrelik bölümünde koşacak. Özel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kız çocuklarının okullaşması amacıyla başlattığı “Anadolu’da Bir Kızım Var” kampanyasına destek vermek ve bağış toplamak için İstanbul Maratonu’na katılıyor. Özel, bugüne kadar 6 bin TL civarında bir bağış toplayarak 5 kız çocuğunun 1 yıllık eğitim masrafını karşılamış oldu. Anadolu’daki genç kızlara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve çocuk gelin değil, donanımlı bir genç kadın olmaları için tasarlanan burs projesi kapsamında bugüne kadar 73 bin 914 kız çocuğu liseye devam edebildi. Özel, yarın katılacağı maraton ve ÇYDD kampanyası için, “Bu sene 10 Kasım’da anlamlı bir şey yapmaya çalışıyoruz. İstanbul Maratonu’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kız çocukları okutma projesine destek için koşuyorum ve bağış topluyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk’ün istediği gibi bir gençlik ve Atatürk’ün istediği gibi bir ülkede kadına bulması gereken değerin verilmesi için çalışıyor. Biz de buna katkı sağlıyoruz. 10 Kasım’ın hemen ertesi böyle bir kampanyanın bir parçası olmak çok anlamlı. Atatürk’ün istediği gibi bir ülke yaratabilmek için kız çocuklarımızın okuması gerekiyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kız çocuklarının okuması için bugüne kadar çok önemli adımlar attı” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar (0)