CHP'Lİ ÖZEL'DEN BAKAN AKAR'A ELEŞTİRİLER

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi aleyhine yaptığı konuşmasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanlığı döneminde yaptığı bazı ziyaretler, Balyoz davası başta olmak üzere kumpas davalarındaki tutumu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ziyaretiyle 24 Haziran seçimlerine militarizmi bulaştırması üzerine eleştirilerde bulundu.

Vekil Haberleri 18.12.2018, 08:41 18.12.2018, 08:41
CHP'Lİ ÖZEL'DEN BAKAN AKAR'A ELEŞTİRİLER

CHP’Lİ ÖZEL’DEN BAKAN AKAR’A ELEŞTİRİLER

“SEÇİME MİLİTARİZMİN GÖLGESİNİ DÜŞÜRDÜ”

MEHTAP YILMAZ VE NURİ PAKDİL ZİYARETLERİNİ ANIMSATTI

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi aleyhine yaptığı konuşmasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanlığı döneminde yaptığı bazı ziyaretler, Balyoz davası başta olmak üzere kumpas davalarındaki tutumu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ziyaretiyle 24 Haziran seçimlerine militarizmi bulaştırması üzerine eleştirilerde bulundu.

NASIL BİR SAVUNMA BAKANI’NIN BÜTÇESİ

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bütçesi aleyhine söz aldı. Özel, “Bugün, Sanayi ve Teknoloji, Millî Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarının bütçelerini görüşüyoruz. Elbette tüm bakanlar bütçelerine Meclisten destek isterler. Ancak bilimi dışlayan, bilime ve araştırmaya ayrılan miktarı kısan bir bütçeye, diplomaside ciddi yenilgiler alan, Türkiye hariciye geleneğinin aksine, diplomasideki denge unsurunu göz ardı ederek pek çok felakete bizleri sürükleyen bir Dışişleri bütçesine ama en önemlisi de nasıl bir Savunma Bakanlığı ve nasıl bir Savunma Bakanı’nın bütçesine onay vermemizi istiyorsunuz, ona bir bakmamız gerekiyor” dedi. Özel, şunları kaydetti:

KENDİ İCRA SUBAYINI GÖREVLENDİRDİ

1972 yılında orduya girdiğinde, ordunun tüm askerî öğrencilerinin hayali gibi, bir gün Genelkurmay başkanı olmak isteyen birisine 2015 yılında bu hayal nasip oldu. Ancak bu Genelkurmay Başkanı, şimdiki Bakanımız bugün bazı eleştirilere muhatap olacak. Mademki üniformayı çıkardı, mademki siyasileşti, mademki bir siyasi partiye hem de istifa etmeksizin girdi bazı eleştirilere muhatap olacak. Üçüncü Kolordu Komutanıyken, şu an hepimizin ama o zaman sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve cesur bir avuç yurtseverin ‘kumpas’ dediği davalarda, kumpas mağduru bütün subay, astsubay, amiral, general bir şeyi bekliyordu ‘Bir bilirkişi raporu gelsin de bunun kumpas olduğu ortaya çıksın’ diyordu. Etkili bir bilirkişi görevlendirmesi bekliyorlardı. O günün 3. Kolordu Komutanı, bugünün Millî Savunma Bakanı kendi icra subayını görevlendirdi, herkes şaşırdı, Ahmet Erdoğan berbat bir uzman görüşü yazdı ve Balyoz'un gerçek olduğu sonucuna varıldı, bütün hayaller çöktü. O Ahmet Erdoğan bugün FETÖ'den firaridir arkadaşlar.

LİYAKAT LEJYONU MADALYASI ALDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin atama ve terfi düzeninin tamamen FETÖ'nün eline geçtiği 2013 ki kanıtımız şudur: 15 Temmuz’da… 2013 YAŞ'ında general yapılan 25 karacı albayın 15'i, amiral yapılan 9 denizci albayın 8'i 15 Temmuz’un ertesi günü sürülmüştür. O YAŞ'ta beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'dur ama tüm beklentilerin ve teamüllerin aksine, şimdiki Millî Savunma Bakanı atanacaktır. ABD'nin aleni bir şekilde YPG'ye silah vermeye başlamasından birkaç ay sonra, 2003 yılında Mehmetçik'in kafasına Süleymaniye'de çuval geçiren Odierno'dan bugünkü Millî Savunma Bakanımız üstün liyakat lejyonu madalyasını almıştır.

BİRLİKLERİ TERK ETMEME EMRİ VERMEDİ

Şimdi kimden bahsediyoruz? 15 Temmuz günü saat 16.00'da darbeyi haber alıp darbeye karışanların oranı yüzde 1,5, karışmayanlar yüzde 98,5'ken eski bütün mevkidaşları, genelkurmay başkanları 'Kimse birliklerini terk etmesin' emri verilseydi 98,5 oradayken o 1,5 darbeye karışmazdı.’ derken darbeye karışmayacakları evine yollayıp karışacaklara kışlaları teslim eden birinden bahsediyoruz. Kimden bahsediyoruz arkadaşlar? Yeni Şafak'tan okuyup da yere göğe sığdıramadığınız bir gizli tanık var, adı Abdullah. Abdullah kara havacılık davasında açık açık diyor ki… Onun söylediği herkesle FETÖ'nün en önemli damarı deşifre edilmiş. Yeni Şafak yazarları Abdullah'ı yere göre sığdıramıyor. Abdullah şöyle bir ifade kullanıyor, kayıt altında bu: ‘Hulusi Akar bizim kardeşimizdir, şu ana kadar çok hizmetler yaptı, bundan sonra da esas büyük bir hizmeti olacaktır, o hizmeti hepiniz göreceksiniz, çok büyük bir hizmet olacak.’ demiş biri Abdullah'a, kim? Fetullah Gülen söylemiş, bunu ben söylemiyorum, itibarlı gizli sanığınız Abdullah söylüyor.

SEÇİME MİLİTARİZMİN GÖLGESİNİ DÜŞÜRDÜN

Rejime kasteden bir anayasa değişikliği hayata geçmek üzereyken bununla ilgili muhalefet partileri aday arayışı içindeyken MİT Başkanıyla birlikte helikopterle bir önceki Cumhurbaşkanının bahçesine inip o seçime apoletlerin ve o seçime militarizmin gölgesini düşüren birinin şu anda Millî Savunma Bakanlığı’ndan bahsediyoruz. Mademki çıktı üniforma, eleştiri olacak Sayın Bakan, demokrasilerde Millî Savunma Bakanı da eleştirilecek, Genelkurmay Başkanı da eleştirilecek. Ama en önemli eleştiri şu, en önemlisi: Kahraman yurtsever arkadaşlarınız, önemli kusurunuzla, kasta varan kusurlarınızla dava arkadaşlarınız, mücadele arkadaşlarınız, silah arkadaşlarınız sizinle omuz omuza ölmeyi göze almış arkadaşlarınız, hepsi cezaevindeyken en büyük eleştirileri bizzat bana, Veli Ağbaba'ya ve Nurettin Demir'e, ‘Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi’ sitemleri ve Mamak Cezaevi’nde hayatını kaybeden Murat Özenalp'ın cenazesine bile katılmamanız varken yapmadığınız ziyaretler ve katılmadığınız taziyeden sonra, 2 tane yaptığınız ziyareti size sormak isteriz.

KEŞKE ÖYLE BİR GENELKURMAY BAŞKANLIĞI YAPMASAYDINIZ

Bir, Nuri Pakdil, ‘1923, değerlerimizden kopma dönemidir’ diyen, Atatürk'e ‘firavun’ diyen Nuri Pakdil'i ziyaretiniz grubunuzdan alkış alıyor. Şimdi, bakın bu ziyareti hatırlayacak mısınız? Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakareti alışkanlık hâline getiren Akit gazetesinin yazarı Mehtap Yılmaz nezle olmuş. Sayın Akar, üzerinde üniformasıyla Mehtap Yılmaz'ı ziyaret ediyor. Hadi bu ziyaretin de arkasında durun çünkü bu Mehtap Yılmaz ‘Afet İnan'ın Çankaya Köşkü'ndeki odası, Atatürk'ün odasının yanı başıydı. Birlikte ama yalnız’ denecek utanmazlığı yazacak aşağılık bir kadınken… O Mehtap Yılmaz ‘Daha 15 yaşında, Atatürk'le yakınlaşmasını resmen bildiri yayınlarcasına ifşa ediyor.’ diyen bu utanmaz kadını siz ziyaret ettiniz Sayın Akar. Atatürk'ün, manevi kızına önce nargile, sonra alkol içirip, sonra onunla birlikte olduğunu iddia edecek kadar, şuursuz, ahlaksız, vicdansız bir iftiracıya gidip de ziyarette bulundunuz ya Sayın Bakan. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak makamlara saygılıyız ama keşke öyle bir Genelkurmay Başkanlığı yapmasaydınız. Olmaz olsaydı öyle Genelkurmay Başkanlığı, olmaz olsaydı öyle Millî Savunma Bakanlığı.”

SEN SİLAH ARKADAŞLARININ BEDDUASINI ALAN ADAMSIN

Özel, Akar’ın ifadeleri üzerine yeniden söz alarak, “Sayın Başkan, bir, karşınızda yıllarca yukarıdan aşağı doğru azarlayacağınız insanlar olabilir. Bir atanmış olarak artık seçilmişleri azarlama hakkınız yok, haddinizi bilin. İki: Her şeye bir mazeretiniz var. Şunu söyleyemiyorsun: ‘Ben bu kadını ziyaret ettiğimden pişmanım, özür diliyorum.’ Demiyorsun. İkincisi: ‘Benim atamamın yapıldığı YAŞ'ın dokuzda 8 amirali, 25’te 15 generali FETÖ'cü çıkmadı’ demiyorsun. Sen ‘Balyoz, Ergenekon mıntıka temizliği yaptı, ben otobandan ilerledim.’ onu söylemiyorsun. Şimdi, son sözüm şu: Sayın Hulusi Akar, benim partime bak, onların içinde bir tane bile ‘Keşke Özgür Özel gibi grup başkan vekili olmasaydı.’ diyen yok ama senin silah arkadaşların sana hakkını helal etmeyerek öldüler, hakkını helal etmeyerek öldüler. Sen silah arkadaşlarının bedduasını alan adamsın” ifadesini kullandı.

 

Yorumlar (0)