CHP'Lİ ÖZEL, ÜZÜCÜ KAZAYI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

8 YAŞINDAKİ MUHARREM EGE’NİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ SORDU

Vekil Haberleri 14.09.2018, 12:06 14.09.2018, 12:06
CHP'Lİ ÖZEL, ÜZÜCÜ KAZAYI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde kale direğinin devrilmesi sonucu 8 yaşındaki Muharrem Ege Öztürk’ün yaşamını yitirmesinin ardından, spor tesislerinde alınması gereken önlemleri TBMM gündemine taşıdı. Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ayrı ayrı yönelttiği önergelerde, daha önce kale direklerinin devrilmesi sonucu benzer ölüm olaylarının yaşandığını anımsatarak, “Benzer kazaların yaşanmaması amacıyla bakanlığınız bünyesinde ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır” diye sordu.

 

SPOR TESİSLERİNİN SPORCU GÜVENLİĞİNE UYGUN HALE GELMESİ GEREKİYOR

CHP’li Özel, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un altyapısında oynayan 8 yaşındaki Muharrem Ege Öztürk’ün ölümüne neden olan kazayı TBMM gündemine taşıdı. Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ayrı ayrı yönelttiği önergelerde, “Manisa Büyükşehir Belediyespor’un altyapısında oynayan 8 yaşındaki Muharrem Ege Öztürk, Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde 12 Eylül günü yapılan antrenman sırasında üzerine portatif kale direğinin devrilmesi sonucu yaşamını yitirmiştir. Kale direği kazaları son yıllarda sıklıkla yaşanan kazalar olup, ölümle sonuçlanmaktadır. Ekim 2011’de İstanbul Ataşehir’de 11 yaşındaki İbrahim Kurga, Eylül 2014’te Tokat Erbaa’da 15 yaşındaki Engin Erdoğan, Ağustos 2015’te Antalya Manavgat’ta 19 yaşındaki Halim Ak, Temmuz 2017’de İzmir Torbalı’da 12 yaşındaki Diyar da yine kale direklerinin üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitiren örneklerden sadece birkaçıdır. Spor tesislerindeki ekipmanların sporcu güvenliğine uygun hale getirilmesi noktasında atılması gereken adımlar olduğu değerlendirilmektedir” ifadesini kullandı.

NE GİBİ ÖNLEMLER ALINACAK?

Özel, önergesinde “Son olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde yaşanan ölümlü kazaya ilişkin olarak sorumluların bulunması noktasında bakanlığınız bünyesinde bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bakanlığınız bünyesindeki tesislerde, spor kulüplerinde ve okullarda 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında yaşanan kazalar nedeniyle kaç kişi yaşamını yitirmiştir? Yaşamını yitirenlerin kaçı 18 yaşın altındadır? Yaşanan kazalar nedeniyle açılan soruşturmalarda kaç kişi ceza almıştır? Spor tesislerinde benzer kazaların yaşanmaması amacıyla bakanlığınız bünyesinde ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır? Bugüne kadar alınan güvenlik önlemi bulunmakta mıdır? Tehlikeli kale direkleri yerine daha hafif, insanların ölümüne neden olmayacak kale direkleri kullanılması konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda güvenlik önlemlerini artırmayı planlıyor musunuz? Spor salonları, yüzme havuzları, atletizm sahaları, kayak pistleri, atıcılık poligonları başta olmak üzere spor yapılan alanlarda güvenlik sorununun en aza indirgenmesi için neler yapılacaktır?” sorularını yöneltti.

Yorumlar (0)