CHP'Lİ ÖZEL: SİZİ YAŞ'TA ALDATANLARLA BERABER YÜRÜYORSUNUZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz arasında dün TBMM Genel Kurulu’nda darbe girişiminden önce TBMM’de kabul edilen albaylara emeklilik teşviki düzenlemesi olarak bilinen kanun tasarısına ilişkin tartışma yaşandı. Özel, “FETÖ'cül bir akılla planlanan bu önergenin esas irdelenmesi gereken tarafı, YAŞ'ta sizin önünüze bunu getirip kabul ettiren komuta kademesi FETÖ'cülükten bir yere gitmedi. O komuta kademesiyle yürümeye devam ediyorsunuz, bir tanesini de bakan yaptınız. Millî Savunma Bakanısınız ve FETÖ'cül bir aklın önerisini Meclise getiriyorsunuz. Sizi YAŞ'ta aldatanlarla komuta kademesinde beraber yürüyorsunuz Sayın Bakan. Bir tanesini de bakan yaptınız şimdi. Orası izaha muhtaç” dedi.

Vekil Haberleri 01.11.2018, 10:06 01.11.2018, 10:06
CHP'Lİ ÖZEL: SİZİ YAŞ'TA ALDATANLARLA BERABER YÜRÜYORSUNUZ

ALBAYLARA ERKEN EMEKLİLİK TEŞVİĞİ TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu’nda dün gerçekleşen görüşmeler sırasında eski Bakan İsmet Yılmaz ile darbe girişiminden önce yasalaşan ve albaylara erken emeklilik teşviki olarak bilinen yasal düzenlemeye ilişkin tartışma yaşandı. Yılmaz, “Bu kararın alındığı dönem hiçbir kimse bunun FETÖ'den dolayı yapıldığını iddia etmedi. Kaldı ki bu yasa daha sonra olağanüstü hâl döneminde çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle kaldırıldı, hiçbir zaman da uygulanmadı, Şimdi, Yüksek Askerî Şûradan bir teklif geldi. Biz bu teklifin doğru bir ihtiyaç olduğunu bugün de söylüyoruz, uygulanmamış olmasına rağmen de yine söylüyoruz” dedi, kanun tasarısının görüşmeleri sırasında CHP’nin de bir önerge vererek teşviğin artırılmasını talep ettiğini belirtti.

FETÖ’NÜN OYUNUNU YAŞ’A GETİRİP SİZİ KANDIRAN ADAMLARLA YOL YÜRÜYORSUNUZ

Özel, Yılmaz’a verdiği yanıtta,  “Sayın Bakana bir ilave yapmak gerekiyor, o da şu: Silahlı Kuvvetlerin talebi olarak bir kanun geliyor ve bu, masum gerekçelerle söyleniyor. Orada Silahlı Kuvvetlerin, özellikle Yüksek Askerî Şûranın çıkardığı ama FETÖ'cül bir akılla planlanan bu önergenin esas irdelenmesi gereken tarafı, o gün YAŞ'ta sizin önünüze bunu getirip bunu kabul ettiren komuta kademesi FETÖ'cülükten bir yere gitmedi. O komuta kademesiyle yürümeye devam ediyorsunuz, bir tanesini de bakan yaptınız. Yoksa ‘30 bin lira değil, 40 bin lira albayıma layıktır’ dersin. O orduya yapılan bir jesti artırmak için bir önergedir ama devlet elinizde, bütün Genelkurmay elinizde, Millî Savunma Bakanısınız ve FETÖ'cül bir aklın önerisini Meclise getiriyorsunuz. Ben şurasına bir şey demem: ‘Aldatıldık’ diyorsunuz tamam da, e sizi YAŞ'ta aldatanlarla komuta kademesinde beraber yürüyorsunuz Sayın Bakan. Bir tanesini de bakan yaptınız şimdi. Orası izaha muhtaç, öbür tarafı değil. Sizi FETÖ'cülerin planı dâhilinde birileri yanıltmış, getirmişsiniz. Esas mesele şu: FETÖ'cünün planına sizi kim alet etti? YAŞ'taki komuta kademesi. O komuta kademesiyle yol yürüdünüz mü? Yürüdünüz. Onların başını da şimdi siyaseten sahiplenip Bakan yaptınız. FETÖ'nün oyununu YAŞ'a getirip sizi kandıran, Meclisten geçirten adamlarla yol yürüyorsunuz” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)