CHP'Lİ ÖZEL, METİN AKPINAR'I ZİYARET ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV’de katıldığı Halk Arenası programındaki ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar ile akşam yemeğinde bir araya gelerek, desteklerini sundu.

Vekil Haberleri 30.12.2018, 10:45 30.12.2018, 10:45
CHP'Lİ ÖZEL, METİN AKPINAR'I ZİYARET ETTİ

OMUZ OMUZA DİRENDİK

Geçtiğimiz hafta önce Halk TV’de katıldığı programda kullandıkları ifadeler nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş ve haklarında soruşturma başlatılmıştı. Erdoğan, daha sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında yaşanan diyaloglar nedeniyle yargıya talimat vermiş ve Özel hakkında hem ceza davası hem de tazminat davası açılmıştı. RTÜK tarafından Halk TV ve FOX TV’ye verilen yüksek cezalar ile Erdoğan tarafından yargıya verilen talimatların ardından Özel, İstanbul’da hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Akpınar ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Uzun süren yemeğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da eşlik etti. Özel, İstanbul’daki akşam yemeğine ilişkin olarak, “Son bir hafta içinde saray ve medyasının linç girişimine halkın müthiş desteğiyle omuz omuza direndik. Metin Akpınar’ın dost sofrasında Türkiye’yi konuştuk. Korkmamayı, susmamayı, bir adım geri durmamayı…” değerlendirmesinde bulundu.

BÜYÜK BİR CEZA

Yemeğe aynı programdaki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan sanatçı Müjdat Gezen’in de katılmasının planlandığının altını çizen Özel, “Müjdat Gezen ile telefonla konuşabildik. Müjdat Gezen’in, kızının sağlık sorunları ve yurtdışındaki tedavisi nedeniyle sık sık Hollanda’ya gitmesi gerekiyor. Yurt dışına çıkış yasağı konması bu nedenle Müjdat Gezen için ne büyük bir ceza olduğunu görüyoruz. O akşam yemeğinin yapıldığı gün Müjdat Gezen’in kızı ve küçük torunu Hollanda’dan Türkiye’ye geldiği için Müjdat Gezen, ailesiyle vakit geçirdi. Bu nedenle yemeğe katılamadı” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)