CHP'li Özel Manisa çiftçisinin sorununu Meclis gündemine taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sarıgöl başta olmak üzere Manisa’da ciftçileri canından bezdiren Gediz Elektrik A.Ş.’nin tarımsal sulama abonelerinden sözleşme bedeli adı altında haraç gibi para talebini TBMM’ye taşıdı.

Vekil Haberleri 16.12.2018, 12:12 16.12.2018, 12:12
CHP'li Özel Manisa çiftçisinin sorununu Meclis gündemine taşıdı

Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi’ne bir imtiyaz verilmiş durumda. Şimdi teker teker çiftçilerimize ‘Sözleşmelerinizi yenileyeceğiz’ diyorlar ve sözleşme bedeli alıyorlar, 2 bin lira, 3 bin lira, 5 bin liraya varan sözleşme bedeli. Çiftçinin durumu ortada. Bu çiftçimize reva değil” dedi.

ÇİFTÇİDEN SÖZLEŞME BEDELİ İSTENİYOR

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Manisa'nın başta Sarıgöl ilçesi olmak üzere, telefonlarımız durmuyor, tarımsal sulama diye tarımsal sulama aboneleri var. Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi’ne bir imtiyaz verilmiş durumda. Şimdi teker teker çiftçilerimize ‘Sözleşmelerinizi yenileyeceğiz’ diyorlar ve sözleşme bedeli alıyorlar, 2 bin lira, 3 bin lira, 5 bin liraya varan sözleşme bedeli. Hiçbir şey yok. Çiftçinin durumu ortada, sıkıntı ortada, zaten kışın ortası, mahsul para etmemiş, bir sürü afet görmüş, şimdi diyor ki: ‘Elektrik aboneliğini yenileyince sözleşme parası’ Bu çiftçimize reva değil, Sarıgöl'ün ve Alaşehir'in bu çığlığını belki Türkiye'nin birçok yerinde de benzer sıkıntılar vardır bütçe görüşmeleri sırasında Meclisin gündemine getirmek istedim” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)