CHP'li Özel hemzemin geçitteki kazaları TBMM gündemine taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yunusemre ilçesinde bulunan Barbaros Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte ölümlü kazaların yaşanmasını TBMM gündemine taşıdı. Özel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a, “Barbaros Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte yeni ölümler yaşanmaması maksadıyla alt geçit ya da üst geçit yapılması planlanmakta mıdır? Bu yönde bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Barbaros Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte yeni kazalar yaşanmaması için bir önlem alınmış mıdır? Demir yolunun şehir dışına taşınması ya da güzergahının değiştirilmesi planlanmakta mıdır?” diye sordu.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 10:18 31.10.2018, 10:18
CHP'li Özel hemzemin geçitteki kazaları TBMM gündemine taşıdı

2018 YILINDA 4 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ

CHP’li Özel, 27 Ekim günü Manisa Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Sudenur Öztürk’ün yaşamını yitirdiği Yunusemre ilçesindeki hemzemin geçitte yaşanan kazaları TBMM gündemine taşıdı. Özel, “Manisa ilinin Yunusemre ilçesinde bulunan Barbaros Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte meydana gelen kazalarda 2018 yılında 4 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Son olarak, 27 Ekim günü Manisa Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Sudenur Öztürk, okulundaki etüt programına katılmak isterken, İzmir-Uşak seferini yapan yolcu treninin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Aynı bölgede 4 Ekim günü ise İzmir-Balıkesir seferini yapan trenin çarpması nedeniyle 39 yaşındaki Hatice Çakmak yaşamını yitirmişti. Bölge halkı, bölgeye üst geçit ya da alt geçit yapılmasını ya da demir yolunun şehir dışına çıkarılmasını talep etmektedir. Mahalle sakinleri, ekim ayı boyunca konuyu gündemde tutmak için çeşitli eylemler yapmış, bölgede yeni ölümler yaşanmaması noktasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na düşen görevler bulunduğuna dikkat çekmişlerdir” ifadesini kullandı.

ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASI PLANLANIYOR MU?

Özel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a yönelttiği önergesinde, “Yunusemre ilçesinin Barbaros Mahallesi’nde bulunan hemzemin geçitte 2018 yılında kaç ölümlü kaza yaşanmıştır? 2018 yılında yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle adli ya da idari soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa soruşturmaların akıbeti ne olmuştur? Soruşturmalar nedeniyle gözaltına alınan ya da tutuklananlar bulunmakta mıdır? Barbaros Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte yeni ölümler yaşanmaması maksadıyla alt geçit ya da üst geçit yapılması planlanmakta mıdır? Bu yönde bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Barbaros Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte yeni kazalar yaşanmaması için bir önlem alınmış mıdır? Demir yolunun şehir dışına taşınması ya da güzergahının değiştirilmesi planlanmakta mıdır? Türkiye’de kaç hemzemin geçit bulunmaktadır? Bu hemzemin geçitlerde 2018 yılında kaç kaza yaşanmıştır? 2018 yılında yaşanan kazalarda kaç vatandaşımız yaşamını yitirmiştir? Şehirlerin genişlemesiyle birlikte artık şehir merkezinde kalmış hemzemin geçitlerin sayısı ne kadardır? Şehir merkezlerinde bulunan hemzemin geçitlerin şehir dışına taşınması ya da güzergahının değiştirilmesi noktasında bakanlığınızca bir çalışma bulunmakta mıdır?” sorularını sordu.

Yorumlar (0)