CHP'li Özel, görevi başında vefat eden polis memurunu TBMM gündemine taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mayıs ayında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akhisar programında görevli olan polis memuru Turan Sütcü’nün görev başında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesine karşın, kanuna aykırı biçimde vazife malulü sayılmamasını TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 30.11.2018, 12:54 30.11.2018, 12:54
CHP'li Özel, görevi başında vefat eden polis memurunu TBMM gündemine taşıdı

KANUN MADDESİNİ ANIMSATTI

CHP’li Özel, görevi başında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren polis memuru Sütcü’nün vazife malulü sayılmamasını TBMM gündemine taşıdı. Özel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, “28 Mayıs 2018 günü Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa Akhisar programında görevli olan 201072 sicil sayılı polis memuru Turan Sütcü, programın ardından Şehzadeler ilçesindeki Şehit Öztürk Polis Merkezi’ne dönmüştür. Burada görevi başında saat 02.30 sıralarında rahatsızlanması üzerine Manisa Devlet Hastanesi’nde kaldırılan polis memuru Sütçü’nün kalp krizi geçirdiği anlaşılınca Merkez Efendi Hastanesi’nde ameliyata alınmıştır. Uzun bir süre yoğun bakımda kalan Sütcü, 14 Haziran 2018 tarihinde vefat etmiştir” ifadesini kullandı. Özel, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun “Vazife Malullüğü” başlıklı 47’nci maddesini anımsatan Özel, kanunda, “Malûllük; sigortalıların vazifelerini yaptıkları sırada veya vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine ait başka işleri yaparken bu işlerden veya kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken ya da idarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında veya işyerinde meydana gelen kazadan doğmuş olursa, buna vazife malûllüğü ve bunlara uğrayanlara da vazife malûlü denir” ifadesinin bulunduğunu belirtti.

KARAR DÜZELTİLECEK Mİ?

“Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na yapılan başvuru üzerine alınan kararda görevi başında kalp krizi geçirdiği polis tutanağıyla sabit olan Sütcü’nün vazife malulü sayılamayacağı bu nedenle eşine vazife malulü aylığı bağlanamayacağı belirtilmiştir” ifadesini kullanan Özel, önergesinde, “28 Mayıs günü görevi başında geçirdiği kalp krizine bağlı olarak hastanede yaşamını yitiren polis memuru Turan Sütcü’nün vazife malulü sayılmamasının gerekçesi nedir? Turan Sütcü’nün vazife malulü sayılmamasına ilişkin kanuna aykırı bu karar düzeltilecek midir? 2017 ve 2018 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumu’na toplam kaç adet vazife malullüğü başvurusu yapılmıştır? Yapılan başvuruların kaçı kabul edilmiş, kaçı reddedilmiştir? Reddedilen başvuruların gerekçeleri nelerdir?” sorularını yöneltti.

 

Yorumlar (0)