CHP'li Özel, Demirci'ye söz verilen göletlerin peşini bırakmıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, soru önergesine gelen yanıtla Demirci ilçesinde yapımı planlanan 13 adet göletin planlanan tarihlerde tamamlanamayacağını, iş bitim tarihlerinin yine ertelendiğini ortaya çıkardı.

Vekil Haberleri 02.12.2018, 11:12 02.12.2018, 11:12
CHP'li Özel, Demirci'ye söz verilen göletlerin peşini bırakmıyor

Daha önce Eylül 2018’de tamamlanacağı sözü verilen Sayık Göleti’nin Eylül 2019, yine Eylül 2018’de tamamlanacağı sözü verilen Boyacık Göleti’nin ise Ağustos 2020’de tamamlanacağı bildirildi. Özel, “Ağustos 2020’de tamamlanacağı belirtilen Boyacık Göleti’ne ilişkin henüz yapılan bir çalışma bulunmamaktadır. Bu sürecin daha da uzayacağı görülüyor” ifadesini kullandı.

PLANLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

CHP’li Özel’in, Manisa’nın Demirci ilçesine söz verilen 13 adet göletin yapım sürecine ilişkin TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yanıtladı. Bakan Pakdemirli’nin verdiği yanıta göre Alaağaç Göleti, 23 Aralık 2018’de, Boyacık Göleti Ağustos 2020’de, Kılavuzlar Göleti Nisan 2019’da, Kuzuköy Göleti Temmuz 2019’da, Sayık Göleti ise Eylül 2019’da tamamlanacak. Önerge yanıtında Ayvaalanı Göleti’nin geçici kabul aşamasında olduğu, Durhasan Göleti’nde ise dolusavak yapısının tamamlanmasının ardından su tutulacağı belirtilirken, Çanakçı, Güveli, Hüdük, Mahmutlar göletlerinin uzun vadeli yatırım programında olduğu, Kuzeyir ve Yeşiloba göletlerinin ise planlama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

BOYACIK İÇİN YENİ TARİH AĞUSTOS 2020

Bakan Pakdemirli, yanıtında, “Boyacık Göleti imalatlarına, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasını müteakip başlanacaktır. Gövde ve göl alanında ağaç kesim işlemi devam etmektedir. Yüklenici firmaya orman izinleri, sit izinleri ve kamulaştırma çalışmaları nedeniyle süre uzatımı verilerek, iş bitim tarihi 20 Ağustos 2020 olarak belirlenmiştir. Göletin aks yerinin yoğun ormanlık sahada bulunması ve mülkiyeti olan parsel sayısının da fazla olması sebepleriyle inşaat süresi uzamıştır. Süreçlerin tamamlanmasını müteakip yapım işine devam edilecek olup, iş bitim tarihine kadar tamamlanması hedeflenmektedir” ifadesini kullandı.

VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Özel, Bakan Pakdemirli’nin soru önergesine verdiği yanıta ilişkin olarak, “Daha önce Eylül 2018’de tamamlanacağı sözü verilen Sayık Göleti’nin Eylül 2019, yine Eylül 2018’de tamamlanacağı sözü verilen Boyacık Göleti’nin ise Ağustos 2020’de tamamlanacağı görülüyor. Bölgeden aldığımız bilgiler Ağustos 2020’de tamamlanacağı belirtilen Boyacık Göleti’ne ilişkin henüz yapılan bir çalışma bulunmadığını ortaya koyuyor. Göletlerin yapım sürecinin daha da uzayacağı görülüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı verdiği sözleri yerine getirmemekle ünlü bir parti. İktidar partisinin Manisa’ya verdiği sözlerin takipçisi olmaya ve yapımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle mağdur olan üreticinin yanında durmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)