CHP'li Orhan Sümer: EĞİTİMDE ÇAĞDAŞLIKTAN VE LAİKLİKTEN ÖDÜN VERMEDEN ATAMIZIN GÖSTERDİĞİ HEDEFE YÜRÜMELİYİZ

CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Sümer, bilimsellikten uzak sadece ideolojik hedefler doğrultusunda yapılan değişikliklerin başta öğrenciler olmak üzere, eğitimin tüm bileşenlerini ve velileri olumsuz olarak etkilediğini belirtti.

Vekil Haberleri 16.09.2018, 11:00 16.09.2018, 11:00
CHP'li Orhan Sümer: EĞİTİMDE ÇAĞDAŞLIKTAN VE LAİKLİKTEN ÖDÜN VERMEDEN ATAMIZIN GÖSTERDİĞİ HEDEFE YÜRÜMELİYİZ

Sümer, “Geleceğimizin sağlam temeller üzerine kurulması ve yarınlara güvenle bakmamızın koşulu, çocuklarımızın ve gençlerimizin, eleştirel düşünen, sorgulayan, bilgili, kendine güveni olan bireyler olarak yetişmeleridir” dedi.

CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, bilimsellikten uzak sadece ideolojik hedefler doğrultusunda yapılan değişikliklerin başta öğrenciler olmak üzere, eğitimin tüm bileşenlerini ve velileri olumsuz olarak etkilediğini belirtti. Sümer, “Her zaman olduğu gibi bu yıl da en temel önceliğimiz, eğitimin bilimsel, çağdaş ve laik niteliğinden asla ödün vermeden, Atamızın gösterdiği hedefe kararlı ve emin adımlarla ilerlemek olmalıdır” dedi.

CHP’li Sümer, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajında eğitim ve öğretimin ülkemizin gelişmesi açısından önemine değinen Sümer, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın; ancak eğitim seviyesi yüksek bir toplum yapısıyla mümkün olabileceğini vurguladı. Geleceğimizin sağlam temeller üzerine kurulmasının ve yarınlara güvenle bakmamızın koşulunun, çocuklarımızın ve gençlerimizin eleştirel düşünen, sorgulayan, bilgili, kendine güveni olan bireyler olarak yetişmeleriyle mümkün olduğunu belirten Sümer, mesajında şöyle dedi:

EĞİTİM SİSTEMİ KARGAŞA İÇİNDE

“Ancak ne yazık ki, AKP’nin iktidarda olduğu yıllar boyunca eğitim-öğretimimiz bilimsel, laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşmıştır. Siyasi iktidarın, bilimsellikten uzak olarak sadece ideolojik hedefleri doğrultusunda yaptığı değişiklikler, başta öğrencilerimizi, eğitimin tüm bileşenlerini ve velilerimizi olumsuz olarak etkilemiştir. Eğitim sistemi bir taraftan özelleştirilirken, diğer taraftan da çağdaş ve bilimsel anlayıştan uzaklaştırılmış, bu yönde çok sayıda adım atılmıştır. Sınav sistemlerinde ve müfredattaki değişiklikler, karma eğitimin sonlandırılmasına yönelik atılan adımlar, dernek ve vakıflarla yapılan protokoller, personel istihdamı sorunları, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, öğrencilerin dernek ve vakıfların yurtlarına mahkum edilmesi, özellikle kız çocuklarının eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, hukuksuz görevden alma ve ihraçlar her geçen gün artmış ve geleceğimizin mimarı evlatlarımızı yetiştirecek olan eğitim sistemimiz kargaşa içinde bir yapıya sürüklenmiştir.”

ATAMIZIN HEDEFİNE YÜRÜMELİYİZ

İşte tüm bu nedenlerle; her zaman olduğu gibi bu yıl da en temel önceliğin, eğitimin bilimsel, çağdaş ve laik niteliğinden asla ödün vermemek olduğunu belirten Sümer, bunun yolunun Atatürk’ün gösterdiği hedefe kararlı ve emin adımlarla ilerlemeden geçtiğini vurguladı. Sümer, “Üzerine sorumluluk düşen herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine olan inancımla; 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nı ve İlköğretim Haftası’nı kutlar; başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmek temennisiyle tüm emektar idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlık ve mutluluklar dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

SAYIN ORHAN SÜMER’İN “2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ve İLKÖĞRETİM HAFTASI” KUTLAMA MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak; ancak eğitim seviyesi yüksek bir toplum yapısıyla mümkün olabilecektir.

 

Geleceğimizin sağlam temeller üzerine kurulması ve yarınlara güvenle bakmamızın koşulu, çocuklarımızın ve gençlerimizin, olayları derinliğine anlayan, eleştirel düşünen, sorgulayan, bilgili, kendine güveni olan bireyler olarak yetişmeleridir.  Ancak ne yazık ki, AKP’nin iktidarda olduğu yıllar boyunca eğitim-öğretimimiz bilimsel, laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşmıştır.

 

Siyasi iktidarın, bilimsellikten uzak olarak sadece ideolojik hedefleri doğrultusunda yaptığı değişiklikler, başta öğrencilerimizi, eğitimin tüm bileşenlerini ve velilerimizi olumsuz olarak etkilemiştir. Eğitim sistemi bir taraftan özelleştirilirken, diğer taraftan da çağdaş ve bilimsel anlayıştan uzaklaştırılmış, bu yönde çok sayıda adım atılmıştır.

 

Sınav sistemlerinde ve müfredattaki değişiklikler, karma eğitimin sonlandırılmasına yönelik atılan adımlar, dernek ve vakıflarla yapılan protokoller, personel istihdamı sorunları, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, öğrencilerin dernek ve vakıfların yurtlarına mahkum edilmesi, özellikle kız çocuklarının eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, hukuksuz görevden alma ve ihraçlar her geçen gün artmış ve geleceğimizin mimarı evlatlarımızı yetiştirecek olan eğitim sistemimiz kargaşa içinde bir yapıya sürüklenmiştir.

 

İşte tüm bu nedenlerle; her zaman olduğu gibi bu yıl da en temel önceliğimiz, eğitimin bilimsel, çağdaş ve laik niteliğinden asla ödün vermeden, Atamızın gösterdiği hedefe kararlı ve emin adımlarla ilerlemek olmalıdır.

 

Üzerine sorumluluk düşen herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine olan inancımla; 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nı ve İlköğretim Haftası’nı kutlar; başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmek temennisiyle tüm emektar idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlık ve mutluluklar dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

                                                                                  Orhan SÜMER

                                                                           Adana Milletvekili

TBMM KİT Komisyonu Üyesi

Yorumlar (0)