CHP'Lİ ORHAN SÜMER: CUMHURİYET EŞİTLİKTİR, ÖZGÜRLÜKTÜR

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyet’in cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen büyük bir mücadelenin diğer adı olduğunu vurguladı.

Vekil Haberleri 28.10.2018, 09:37 28.10.2018, 09:37
CHP'Lİ ORHAN SÜMER: CUMHURİYET EŞİTLİKTİR, ÖZGÜRLÜKTÜR

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının önceki yıllarda engellenmek, bu yıl da Ankara’dan kaçırılmak istendiğine dikkatleri çeken Sümer, “Cumhuriyet sevgisi engel tanımaz. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize armağan eden Cumhuriyet’i kutlamak için bahaneye gerek yoktur.  Ulusumuzun alın teriyle tarihimizin altın sayfalarına yazdığı destanlarla yükselen Cumhuriyet, halkımızın gönlüne bir oya gibi işlenmiştir” dedi.

 

ADANA/

 

CHP Adana Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sümer, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Sümer, yayınladığı yazılı mesajında, Cumhuriyet’in Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman arkadaşları tarafından tarihimizin altın sayfalarına yazılan, ülkemizin küllerinden doğarak şahlandığı bağımsızlık ve kahramanlık destanımızın tacı olduğunu vurguladı. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın ardından “Türk Milletinin karakter ve adetlerine en uygun idare biçimi Cumhuriyet idaresidir” diyerek; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, çağdaşlaşma ve aydınlanma hamlesi başlattığını hatırlatan Sümer, “Türk Milleti, tüm bu hamlelere sahip çıkmış ve 95 yıldır Cumhuriyet meşalesinin ışığında, Atatürk’ün açtığı bağımsızlık yolundan hiç ayrılmadan yürümüştür. Bu yürüyüş ilk günkü azim ve kararlılıkla sonsuza dek devam edecektir. Çünkü Cumhuriyet; eşitliktir, özgürlüktür. Cumhuriyet; cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen büyük bir mücadelenin diğer adıdır. Bizlere kalan bir miras değil, çocuklarımızdan aldığımız emanettir” dedi.

 

CUMHURİYET HALKIMIZIN GÖNLÜNDEDİR

            Geçtiğimiz yıllarda çeşitli bahanelere Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasına yasak koymak isteyenlerin olduğunu, bu yıl da aynı çevrelerin başka bahaneler bularak kutlamaları Cumhuriyet’in başkenti olan Ankara’da İstanbul’a taşıdıklarına dikkat çeken Sümer, mesajında şöyle dedi:

“Şu iyi bilinmelidir ki; Cumhuriyet sevgisi engel tanımaz. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize armağan eden Cumhuriyet’i kutlamak için bahaneye gerek yoktur. Ulusumuzun alın teriyle tarihimizin altın sayfalarına yazdığı destanlarla yükselen Cumhuriyet, halkımızın gönlüne bir oya gibi işlenmiştir. Bizler, tarihimizden gelen sorumluluğumuzun bir gereği olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramımızı halkımızla birlikte coşkuyla kutlayacağız. Çünkü Cumhuriyet vatanımızın huzurudur, refahıdır, özgür yarınlarımızdır.  Çünkü Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir!”

Sümer, mesajında Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm İstiklal Savaşı kahramanlarını ve şehitleri andı ve kahraman gazilere minnet ve şükran duygularını ifade etti.

 

Yorumlar (0)