CHP'Lİ ORHAN SÜMER: ARTIK SORUMLULUK ALIN

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre geçen Kasım ayında 31, 2018 yılın ilk 11 ayında ise 362 kadın ülkemizde katledildi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirtti ve Adana’daki olayları TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 27.12.2018, 09:54 27.12.2018, 09:54
CHP'Lİ ORHAN SÜMER: ARTIK SORUMLULUK ALIN

Sümer, “Şiddetin arkasında yatan gerçekleri doğru okumak, çözümleri doğru olarak ortaya koymak Yüce Meclis’in sorumluluğudur. Asıl problem kanunlar değil; kanunların uygulanışı, takibi ve denetimidir.  Daha fazla vatandaşımızın canı yanmadan, yetkilileri bir an önce sorumluluk almaya davet ediyorum” dedi.  

 

Kadına yönelik şiddet adına şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre bu yıl Kasım ayında 31, 2018 yılın ilk 11 ayında ise 362 kadın ülkemizde katledildi.  CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer Adana’da son iki haftada yaşanan olayları TBMM gündemine taşıdı. Şiddet olaylarının arkasında yatan gerçekleri doğru okumanın ve doğru çözümler üretmenin Meclis’in sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet olayları durmak bilmiyor. Son iki hafta içinde Adana’da şiddet olayları meydana geldi. Yüreğir ilçesinde bir şahıs tartıştığı karısını kafasına ve yüzüne çekiçle vurduktan sonra bıçaklayarak öldürdü. Yine Yüreğir’de genç bir kadın, sözde platonik aşığı tarafından bıçaklandı ve 80 yerine dikiş atıldı, bir başka şahıs da eşinin üzerine kaynar su dökerek yaraladı.

BU OLAYLAR MÜNFERİT DEĞİL

Bütün bu olayların münferit olmadığını ve kadına yönelik şiddetin, insan hakları ihlali ve suç olduğunu vurgulayan CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sümer, şiddet olaylarına etkin önlem alınmasını istedi. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Sümer, “Şiddetin arkasında yatan gerçekleri doğru okumak, çözümleri doğru olarak ortaya koymak Yüce Meclisin sorumluluğudur. Asıl problem kanunlar değil; kanunların uygulanışı, takibi ve denetimidir.  Daha fazla vatandaşımızın canı yanmadan, yetkilileri bir an önce sorumluluk almaya davet ediyorum” dedi ve yaralanan kadınlara acil şifa diledi.

BAKANA SORDU

Sümer, hazırladığı soru önergesiyle de konuyu Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu. Önergesinde Adana’da yaşanan ve basına da yansıyan olayları hatırlatan Sümer, Bakan’dan şu sorularına yanıt verilmesini talep etti:

-2002 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde kadın cinayetlerinin nedenleri ile birlikte iller bazındaki dağılımı nedir?

-Bakanlığınızın kadın cinayetleri ile kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz vb. olayları engellemek konusunda yaptığı/yapacağı çalışmalar nelerdir?

-2002 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde Adana’da işlenen kadın cinayetlerinin, nedenleri ve yaş gruplarına göre dağılımı nedir? İşlenen bu cinayetler hakkında sorumluların aldığı cezalar nelerdir?

-Adana il genelinde kaç “Şiddetin Önleme ve İzleme Merkezi” bulunmaktadır? Bu merkezlerin sayısı Adana için yeterli midir? Değil ise yenilerinin kurulmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

 

Yorumlar (0)