CHP'Lİ ORHAN SÜMER: ADANA ŞEHİR STADI NİYE BİTİRİLEMİYOR

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmelerinde Adana’nın sorunlarını öne çıkardı.

Vekil Haberleri 15.12.2018, 14:41 15.12.2018, 14:41
CHP'Lİ ORHAN SÜMER: ADANA ŞEHİR STADI NİYE BİTİRİLEMİYOR

Sümer, Sarıçam ilçesinde yapımına 2014 yılında başlanan ve 2016’da bitirilme sözü verilen, Adanalılar ve futbolseverlerin dört göze beklediğiŞehir Stadyumu’nun ne zaman bitirileceğini,Yüreğir’deki spor tesisinin yıkılacağı iddiasını ve adil hakem talebini gündeme getirdi.

 

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’de görüşmeleri devam eden 2019 yılı bütçesinde Adanalıların taleplerini gündeme getirdi. Sümer, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde bizzat Bakan Mehmet Kasapoğlu’na Adana Şehir Stadyumu’nun ne zaman bitirileceğini sordu, ancak bakan yanıt vermedi.

TBMM’de bütçe maratonu sürüyor. TBMM Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçesi ve 2017 yılı kesin hesabını görüşmeleri sırasında CHP’li Sümer, Adana’nın sorunlarını gündeme taşıdı.

NEDEN BİTMİYOR

CHP’li Sümer, Adana Şehir Stadyumu’nun 2014 yılında inşaatına başlandığını ve 2016 yılında bitirilmesinin öngörüldüğünü, ancak o tarihten bugüne kadar verilen sözlerin tutulmadığını ve stadyumun hala bir türlü bitirilemediğini belirtti. Türkiye’nin birçok kentinde yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan stadyumlar olduğunu vurgulayan Sümer, adeta yılan hikayesine dönen bu stadyumun Adanalıların ve futbolseverlerinbir an önce bitirilmesini beklediğini söyledi.

ADİL HAKEMLER İSTİYORUZ

Konuşmasında Adana’nın pek çok branşta spor ve sporcuyu yetiştiren ve sporsever bir kent olduğunu da belirten Sümer, Adana’nın TFF 1. Lig’de iki takımı olduğunu hatırlattı. Adanaspor ve Adanademirspor’un önemli sayıda taraftarı olduğunun altını çizen Sümer “Son dönemlerde hakemlerle ilgili sorunlarımız var, adil hakemler istiyoruz” dileğinde bulundu.

SPOR MERKEZİ YIKILACAK MI?

Sümer ayrıca,Yüreğir’de bulunan ve yaklaşık otuz yıllık mazisi olan ve çok sayıda sporcunun yetiştiği Yavuzlar Spor Salonu’nu da TBMM’de gündeme getirdi. Bu tesisi hakkında 2019 yılında yıkım kararı çıktığına yönelik iddiaların olduğunu hatırlatan Sümer, “Türkiye ve Balkan şampiyonu sporcuların çıktığı yaklaşık 500'ün üzerinde sporcunun antrenman yaptığı bu salonu yöre halkının tepkisine rağmen yıkılacağı iddiası doğru mudur? Yıkılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Sümer’in stadyum konusundaki sorusuna yanıt vermeyen Bakan Kasapoğlu, “Adana Yüreğir salonu maalesef statik açıdan sorunlu olduğu için yıkım kararı alınmış ama oraya da yeni bir salon yapma plan ve projemiz yürüyor, bu konuda müsterih olunuz” dedi.

Yorumlar (0)