banner773

CHP'li Orhan Sarıbal:Vatandaşı Enflasyona Ezdiren İktidar, Para Bulmak İçin Her Yolu Deniyor

İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz seçim bölgem olan Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden Bursa'yı da derinden etkiliyor. Bu etkileri aktardığımız haberimiz ekte ve aşağıdadır. Dikkatinize sunar iyi çalışmalar dilerim...

Vekil Haberleri 20.12.2018, 10:36 20.12.2018, 10:36
CHP'li Orhan Sarıbal:Vatandaşı Enflasyona Ezdiren İktidar, Para Bulmak İçin Her Yolu Deniyor

Vatandaşı Enflasyona Ezdiren İktidar, Para Bulmak İçin Her Yolu Deniyor

ASAYİŞ POLİSİ TRAFİK CEZASI KESECEK

 

-      Bütün dünyada gıda fiyatları düşerken AKP’nin yönettiği Türkiye’de gıda enflasyonu aldı başını gidiyor.

-         Hazineyi boşaltan siyasal iktidar, para bulmanın kolay yolu olarak vatandaşa “trafik cezası kesmekte” buldu.

-         İşsizlik tarihi rekorunu kırarken sanayi şehri Bursa’da “çek krizi” patlamak üzere.

 

Türkiye, trafik levhalarının arkasına gizlenerek ceza kesmeye çalışan polisi konuşurken, asayiş görevi yapan polislerin de ceza kesmeye başladıkları belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa’da geçen hafta kendilerine gelen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü tarafından normal polislere trafik cezası kesmeleri için makbuz dağıtıldığını söyledi.

CHP'li Sarıbal, ayrıca aylar önce yaptığı Bursa’da 300 bin işsiz uyarılarının da ne yazık ki tüm hızıyla gerçekleştiğini kaydederken, Bursa’yı Ocak ayında ise ciddi oranda karşılıksız çek iflaslarının beklediğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ekonomik kriz nedeniyle vergi toplamakta zorlanan hükümetin faturayı emek kesimine ve vatandaşa yüklemeye çalıştığını belirterek, “Daha geçen hafta Bursa İl Müdürlüğü tarafından sadece trafik polislerine değil normal polislere trafik cezası kesmeleri için makbuz dağıtıldığı ve polislerin bu durumdan duyduğu rahatsızlıkla ilgili bilgiler gelmişti. Kesilen cezalara ve gayretlere bakınca iddiaların doğru olduğunu söylemek mümkün” dedi.

 

HİPERENFALSYON VE İŞSİZLİK

1 Kg Tereyağı 50 TL Ulaştı

Vatandaşın hiperenflasyon ve işsizlik altında ezildiğini hatırlatan CHP'li Sarıbal, iktidarın kendi yarattığı krizin faturasını vatandaşa ve emekçiye kesmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kış sebzelerinde son bir ayda yüzde 100'ün üzerinde fiyat artışı olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Market alışverişi el yakıyor. Temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı söz konusu. Tereyağı almak artık imkânsız. Daha 2 ay önce 35 liraya yükselen tereyağın kilogram fiyatı 50 TL’yi geçti. Peynir 22-26 liradan 37-41 liraya, 1 kg patates 2.25’ten 3.50-4.25 liraya, 1.75-2.00 lira olan domates 7 liraya çıktı. Aynı şekilde, sivri biber ve dolmalık biberin kilosu 6.5-8 liraya, patatesin kilosu 7 liraya, 1.5 olan kuru soğan 7 lira, taze fasulye 7.5 liraya, ithal muz ise 9-11 lira arasında satılıyor” şeklinde konuştu.

BURSA'DA 300 BİN İŞSİZ

Geçtiğimiz aylarda Bursa'da yılsonuna kadar aileleriyle birlikte 300 bin insanın işsizlikle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıda bulunduklarının altını çizen CHP'li Sarıbal, “Maalesef yürekler yine kör ve dilsiz. Hamasi nutuklar dışında önlem alınmadı, alınamıyor. Bursa’da aylar önce üzüntüyle bahsettiğim bu acı tablonun, sanayi bölgelerinden gelen bilgiler sonucu, tüm hızla gerçekleştiğini öğrenmekteyiz” dedi.

 

BURSA'DA OCAK AYINDA ÇEK İFLASLARI BAŞLAYACAK

 

Özellikle hükümetin yönetemediği ve belirsizlik sarmalı nedeniyle zor durumda olan üreticilerin can havli ile çek ile zaman kazanmaya çalıştığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sarıbal, “Üzüntü ile belirtmek isterim ki bu çeklerin vadeleri geldi, geçti. Maalesef Ocak ayında Bursa’da başta İnegöl olmak üzere küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ve bunlarla çalışan firmaların iflaslarını çok sık duyacağız. Gelen bilgiler çok kötü. Ama bir yanda kriz yok diyerek sanal söylemlerle günü kurtardığını sanan hükümet diğer yanda enflasyonla topyekûn mücadele adı altında halkı yanıltmaya çalışıyor. Ama nafile. Bu anlayış, vurdumduymazlık ve bilgisizlik nedeniyle adım adım iflasa doğru gidiyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar (0)