CHP'Lİ ORHAN SARIBAL:BİR TÜRLÜ ATIL OLMAKTAN ÇIKARILAMAYAN TARIM ARAZİLERİ

AKP'li tarım bakanlarının daha önce gündeme getirdiği “Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması" vaadi, Hazine ve Maliye Bakanı'nın 20 Eylül 2018 tarihinde açıkladığı "Yeni Ekonomi Programı"nda da yer aldı. AKP hükümetleri tarım bakanlarının ikide bir önümüze getirdiği "atıl tarım arazileri" nedense bir türlü üretime kazandırılmadı.

Vekil Haberleri 05.10.2018, 11:06 05.10.2018, 11:06
CHP'Lİ ORHAN SARIBAL:BİR TÜRLÜ ATIL OLMAKTAN ÇIKARILAMAYAN TARIM ARAZİLERİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

Orhan SARIBAL

Bursa Milletvekili

 

 

 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Dengelenme, Disiplin, Değişim” adıyla Yeni Ekonomi Programını 20 Eylül 2018 tarihinde açıkladı.

 

Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanan programda tarım ile ilgili yapılacaklar aktarılırken, “Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması için gerekli kurumsal ve hukuki altyapı oluşturulacaktır” vaadine de yer verilmiştir.

 

Bu bağlamda;

 

1-    Atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması konusu 2016’da dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından da gündeme getirilmişti. Geçen iki yıllık sürede bu konuda ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

2-    Türkiye’de atıl tarım arazisi miktarı ne kadardır?

3-    Bu arazilerin atıl kalma sebepleri nelerdir?

4-    Atıl tarım arazileri kimlere, hangi kriterler çerçevesinde verilecektir? Bu arazilerden nasıl bir verim beklenmektedir?

Yorumlar (0)