CHP’li Op. Dr. Fikret ŞAHİN; Şehir Hastanelerinin Kira Ödemelerinin Türk Lirası Cinsinden Yapılması İçin Kanun Teklifi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, şehir hastanelerinin Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) yöntemi ve Yap – Kirala – Devret modeli ile bu hastanelerin alt yapılarının dizaynve inşa edilmesi hususunda yapılan sözleşmelerin döviz cinsinden yapılmasını eleştirerek, bu konuda kanun değişikliği teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Vekil Haberleri 01.08.2019, 16:42
CHP’li Op. Dr. Fikret ŞAHİN; Şehir Hastanelerinin Kira Ödemelerinin Türk Lirası Cinsinden Yapılması İçin Kanun Teklifi Verdi

Kamu ile özel sektör arasında yapılan sözleşmelerin karmaşıklığına dikkat çeken CHP’li VEKİL;‘’ Kira sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılması, sürekli kötüye giden ekonomi ve dalgalanan döviz kurları ve Sağlık Bakanlığı’nın izlemiş olduğu yanlış sağlık politikaları nedeniyle devlet ve milletimiz ciddi oranda zarar uğratılmaktadır. ’’ dedi.

Basında çıkan haberlere de değinen Balıkesir Milletvekili ŞAHİN, Sağlık Bakanlığı’nın 2019 bütçesinden ayrılan 3.7 Milyar Türk Lirasının yılın daha ilk 5 ayında aşılarak şehir hastanelerine 3.9 Milyar Türk Lirası ödenmesini eleştirerek; bu durumun uzun vadede sürdürülmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Devlet kurumlarının kendilerini finansal riske sokarak arazi ve alt yapı imkânı sağlamasının ve bu doğrultuda döviz ile yapılan sözleşmeler sonucunda devletin ayrılan bütçeden daha fazla para ödemesine yol açtığını vurgulayan Milletvekili ŞAHİN; ‘’Devlet kendi arazisinde kiracı haline getirilmiştir.’’şeklinde konuştu.

Son dönemlerde dövizin aşırı yükselmesiyle devletin özel şirketlere fazladan para ödediğinin ortaya çıktığını ve bu konuda iktidar partisinin Meclis’e alelacele bir yasa teklifi getirdiğini ve bu sırada devletin şehir hastanelerine Türk Lirası yerine döviz ile kira ödediğinin ortaya çıktığını vurgulayan CHP’li Milletvekili ŞAHİN, hazırladıkları kanun değişikliği ile 6428 sayılı kanunun döviz ile sözleşmeye izin veren hükümlerini değiştirmeyi ve eklenen geçici maddeyle daha önce dövizle yapılan sözleşmelerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen esaslara göre Türk Lirası üzerinden tekrar hazırlanmasının gerekliliğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)