CHP'li Ömer Fethi Gürer: Niğde tarımsal desteklerden mahrum kalıyor

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de 5’incisi bu yıl açılan Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarını ziyaret etti. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, firmalara ait stantları gezen Gürer, Niğde’nin Avrupa Birliği Hibe Programına (IPARD) dahil edilmemesinin, Niğde tarımı açısından ciddi bir kayıp olduğunu belirtti.

Vekil Haberleri 29.10.2018, 09:06 29.10.2018, 09:06
CHP'li Ömer Fethi Gürer: Niğde tarımsal desteklerden mahrum kalıyor

NİĞDE ÖNEMLİ BİR TARIM POTANSİYELİNE SAHİP 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarını gezdi. Tarım ve Orman Müdürlüğü, Patates Araştırma Enstitüsü, İl ve ilçe ziraat odaları ile 100’e yakın firmanı stant açtığı fuarda, stantları tek tek ziyaret eden CHP Milletvekili Gürer, Niğde’nin önemli bir tarımsal potansiyele sahip olmasına rağmen, çiftçilerin yeterli destek alamaması nedeniyle çevre illere nazaran dezavantajlı konumda olduğunu vurguladı. 

 

IPARD’IN OLMAMASI ÖNEMLİ BİR KAYIP

42 ilin dahil olduğu Avrupa Birliği Hibe Fonu olan IPARD’ a Niğde’nin dahil edilmediğini anımsatan Gürer, bu durumun Niğde tarımı ve Niğdeli çiftçiler açısından ciddi bir kayıp olduğu vurguladı. 

 

FUAR, TARIMSAL DESTEK ALAMAYAN NİĞDE İÇİN TESELLİ 

Niğde’nin patates, elma ve lahana üretiminde ülke genelinde ilk sıralarda yer aldığını, meyvecilik ve sebze yetiştiriciliği bakımından da önemli bir merkez olduğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Buna rağmen ilimiz, tarımsal desteklerden yeterince destekten mahrum bırakılıyor. Ancak bu tür fuar ve organizasyonlar en azından Niğde tarımının duyurulmasına vesile oluyor” dedi. 

 

TOPRAKSIZ TARIM STANDI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yöresel ürünler ve çeşitli tarım alet ve ekipmanlarının yanı sıra, tarımla ilgili buluş ve projelerin de sergilen fuarda, Yeşilgölcük Şehit Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin buluşu olan ‘Topraksız Tarım’ sisteminin yer aldığı stantta, öğrencilerden projeyle ilgili bilgi aldı. Gürer, sistemi hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarı diledi. 

 

GÜRER, “GÜNEŞ TAKİP SİSTEMİNİ” GELİŞTİREN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMELERİ TEBRİK ETTİ 

Gürer ayrıca Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Güneş Takip Sistemi” projesinin bulunduğu standı da ziyaret ederek, ilgililerden sistemin çalışma yöntemiyle ilgili bilgi aldı. Gürer, projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere başarı diledi. 

Bahçeli kasabası kadın ürünleri standını ziyaret edip Belma Üneşi Mercikoğlun’dan  yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Gürer, kadınların yerel ürünleri yaşatma adına yaptıkları çalışmayı önemsediğini ifade etti. Tarım fuarında vatandaşlarla da görüşen Gürer teknolojik gelişmeler ve üretilen ürünler açısından fuarın yöre için yararlı bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)