CHP'li Okan Gaytancıoğlu: Enez-Keşan yolu ne zaman 'YOL' olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan ve kanunlaşan Karayolları Trafik Kanunu Teklifinde, henüz tamamlanmayan Enez-Keşan yolunu ilgili yetkililere hatırlattı.

Vekil Haberleri 22.10.2018, 13:53 22.10.2018, 13:53
CHP'li Okan Gaytancıoğlu: Enez-Keşan yolu ne zaman 'YOL' olacak?

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Enez-Keşan yolunun artık tamamlanması gerektiğini, ciddi ölüm kazalarının yaşandığı ve risk taşıdığını dile getirdi. Keşan-Enez karayolunun İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nin gözde turizm merkezi olan Saros’a giden tek yol olduğunu ifade eden CHP’li Gaytancıoğlu, yaz döneminde günlük ortalama 200-300 bin kişinin ulaşım sağladığını hatırlattı.     Gaytancıoğlu, “Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen Saros Körfezine bağlanan bu yolun hala yapılmaması bölge değeri açısından da büyük kayıptır” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Gaytancıoğlu şunları kaydetti:

Saros Körfezi kendi kendini temizleyen bir körfez. Bu özelliğiyle değil Türkiye'nin, dünyanın önde gelen körfezlerinden bir tanesi. Dalmak için gelenler ayrı, tatil yapmak için gelenler ayrı. Şimdi, bu körfeze nasıl ulaşıyoruz? Enez ve Keşan yolunu kullanarak ulaşıyoruz. Yazın bu yol o kadar kalabalık oluyor ki. Bu yolun projesi ne zaman tamamlanacak, bu yol ne zaman tamamlanacak? Bu yolda çok ciddi ölümlü kazalar oluyor. Yazın nüfuz en az 10 kat artıyor. Ulaştırma Komisyonumuzdan bu yolla ilgili bir cevap bekliyor Enez halkımız, Keşan halkımız. İnanın belde çok durumda, ilçe çok zor durumda, tatilciler çok zor durumda. Tanıtım istiyoruz, Türkiye'nin tanıtılmasını istiyoruz, Saros'un tanıtılmasını istiyoruz.”

Yorumlar (0)