CHP’Lİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU “YANAN ALANLAR TEKRAR AĞAÇLANDIRILSIN”

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa’nın Orhaneli ve Mustafakemalpaşa ilçeleri arasında meydana gelen orman yangınını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 06.08.2019, 16:21
CHP’Lİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU  “YANAN ALANLAR TEKRAR AĞAÇLANDIRILSIN”

Bursa’nın Orhaneli ile Mustafakemalpaşa ilçeleri arasında Çivili yakınlarında başlayan ve 12 saatlik mücadele sonucu kontrol altına alınan yangın Meclis gündemine taşındı.

 

 Yaklaşık 30 hektarlık alanda zarara yol açan yangının 9 ayrı noktada başlamış olduğuna yönelik tespitler olduğunu ve bu durumun sabotaj olasılığını güçlendirdiğine dikkat çeken Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Orhaneli İlçe Başkanı Yaşar Aslan ve Belediye Meclis Üyesi Oğuz Altınok’la birlikte bölgede incelemelerde bulunarak vatandaşlar görüştü. Son dönemlerde çıkan orman yangınlarının, ÇED raporları göz ardı edilerek verilen izinlerin, çevre kirliliğine yol açacak girişimlerin sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de kararttığını vurgulayan Altaca Kayışoğlu, ülkesine, yurduna ve memleketine sevdalı her yurttaşın bu gidişe karşı duyarlı olması gerektiğini belirtti. Bursa’daki yanan alanların herhangi bir şekilde maden sahasına dönüştürülmemesi, yerleşime açılmaması ve tekrar ağaçlandırılması için konunun takipçisi olacaklarını belirten CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergesinde şu ifadelere ve sorulara yer verdi.

 

                “5 Ağustos tarihinde Bursa’nın Orhaneli ile Mustafakemalpaşa ilçeleri arasında Çivili yakınlarında başlayan ve 12 saatlik mücadele sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 30 hektar ormanlık alan zarar görmüştür. Zarar tespit çalışmalarının sürdüğü yangının 9 ayrı noktada başlamış olduğu göz önüne alındığında yangında sabotaj olasılığını güçlendirmektedir.  Bu bağlamda;

  1. İlk etapta 30 hektar ormanlık alanda hasar oluşturduğu açıklanan yangınla ilgili zarar tespit çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır?

  2. Orhaneli ile Mustafakemalpaşa arasında 9 ayrı noktada eş zamanlı başlayan yangınla ilgili adli ve idari olarak hangi sonuçlara ulaşılmıştır?

  3. Orhaneli ile Mustafakemalpaşa arasındaki yangında zarar gören ormanlık alanla ilgili maden aramaya yönelik bir girişim var mıdır?

  4. Çivili bölgesinde maden, taş, kum ve mermer işletmeciliğine yönelik yapılmış olan ruhsat başvurusu var mıdır?

  5. Yangında zarar gören 30 hektarlık alanla ilgili nasıl bir planlama yapılacaktır?

  6. Söz konusu bölge yeniden ağaçlandırılacak mıdır? Ağaçlandırma yapılacaksa ne zaman başlanacaktır?”

Yorumlar (0)