CHP’li Nihat Yeşil: Uçakları Bize Verin, Gereğini Biz Yapalım

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil; CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya , Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Ankara Milletvekili Servet Ünsal ile birlikte Türk Hava Kurumu Etimesgut Meydan İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne gitti ve kullanılabilir vaziyette değil denen yangın uçaklarını yerinde tespit etti.

Vekil Haberleri 04.08.2021, 13:07
CHP’li Nihat Yeşil: Uçakları Bize Verin, Gereğini Biz Yapalım

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil: “1 haftadan beri ülkemiz cayır cayır yanarken, genel başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimiz feryat ederken, hükümet ne hikmetse elimizde uçağımız yok, bunu söndürecek helikopteri kiraladık, geldi, gelecek, diğer ülkelere caka satar gibi kimseden yardım istemiyoruz diyorlarken burada o olmayan uçakları burada gördük işte.Yok dedikleri uçakların olduğunu gördük.” dedi.

Sözlerine devam eden CHP’li Yeşil, “Bizim amacımız ülkemizi, ciğerlerimizi nasıl kurtaracağız, bunu yollarını arayacağız. Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim. Cumhuriyet ile birlikte kurulan bu kurumu pasif duruma getirebilmek için elinden gelen her türlü yöntemi kullandılar. Böylesine bir kurumu ve uçakları âtıl vaziyette bekletmeleri hiçbirimize bir yarar sağlamaz.”

Yorumlar (0)