CHP'li Necati Tığlı:FETÖ-Paralel yapılanma kapsamında Açığa alınan rektör ve dekan sayısı kaçtır?

Cumhuriyet Savcılarına gönderilen “FETÖ-Paralel yapılanma suçları hakkında” kaç adet personel dilekçesi vardır? Bu dilekçeler Re’sen karara bağlanmak zorunda olmasına rağmen YÖK ve MEB’e gönderilmesinin gerekçeleri nelerdir? Hiçbir karara bağlanmadan YÖK’e ve MEB’e gönderilen dilekçe sayısı kaçtır?

Vekil Haberleri 05.10.2018, 09:27 05.10.2018, 09:27
CHP'li Necati Tığlı:FETÖ-Paralel yapılanma kapsamında Açığa alınan rektör ve dekan sayısı kaçtır?

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve bölünmez bütünlüğünü yok etmek için Fethullah Gülen Cemaati tarafından yapılan hain darbe girişiminden hemen sonra ilan edilen OHAL ile birlikte 36 KHK çıkartılmıştı. Çıkartılan bu KHK’lar ile “FETÖ-Paralel yapılanması ile alakası olmayan ancak iktidarın politikalarına muhalif olan kaç akademisyen görevden alınmıştır? Kaç akademisyen zorla emekli edilmiştir?” sorusunu yöneltti.    

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplaması istemiyle verilen önergede, CHP’li Tığlı, “Fethullahçı yapılanmalarla ilgili  Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen idari incelemelerle ilgili olarak muhtelif sorunlar ve yakınmaların basına  yansıdığını, kullanılan yöntemlerin etkin mücadeleyi  zaafa uğrattığını ve haksızlıklara yol açtığını söylerken, “Gazi Üniversitesi ile ilgili olarak; soruşturmalar kapsamında tutuklanan önceki Rektör zamanında, Fethullahçı yapılanma tarafından yapıldığı iddia edilen mobbing ve haksız disiplin iddiaları ile ilgili olarak soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise bu soruşturmaların sonucu ne olmuştur?” diye sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partili Necati Tığlı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde:

 

·Gazi Üniversitesi ile ilgili olarak; soruşturmalar kapsamında tutuklanan önceki Rektör zamanında, Fethullahçı yapılanma tarafından yapıldığı iddia edilen mobbing ve haksız disiplin iddiaları ile ilgili olarak soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise bu soruşturmaların sonucu ne olmuştur?

·Değişik gerekçelerle tutuklanan, ihraç edilen ve açığa alınan görevlilerin geçmiş işlemleri (atamalar, terfiler, yüksek lisans ve doktora programlarındaki atama işlemleri, öğrenci kabul ve ilişik kesmeleri,  zoraki tez danışmanı atamaları, sınav skandalları, taraf olunan davalar, v.b.) tarafsız, şeffaf  ve  özellikle müşteki ifadeleri de değerlendirmeye alınacak kapsamlı bir şekilde incelemeye tabi tutulmakta mıdır?

·O dönemin bilgi ve belgeleri muhafaza altına alınmış mıdır? İmha edildiği iddiaları doğru mudur? Soruşturma ve incelemeleri yapan kimi isimlerin Fethullahçı yapılanmaya mensup oldukları yolundaki iddiaların yapılan işlemleri tartışmalı hale getirdiği, bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediği doğru mudur?

·Üniversiteden atılan FETÖ zanlıları hakkında, eş zamanlı olarak Rektörlükçe savcılığa müracaat  yapılmış mıdır?

·Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) bünyesinde kaç kişi FETÖ-Paralel yapılanma gerekçeleri ile ihraç edilmiştir? YÖK içinde kaç kişinin dosyası bu kapsamda yargıya intikal etmiştir? Şimdiye kadar sonuçlanan herhangi bir dosya var mıdır?

·Üniversite personeli tarafından Cumhuriyet Savcılarına gönderilen kaç adet “FETÖ-Paralel yapılanma suçları hakkında” personel dilekçesi vardır? Bu dilekçeler Re’sen karara bağlanmak zorunda olmasına rağmen YÖK’e ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’na gönderilmesinin gerekçeleri nelerdir? Hiçbir karara bağlanmadan YÖK’e ve MEB’e gönderilen dilekçe sayısı kaçtır?

·Üniversitelerde FETÖ ile yapılan mücadele kapsamında;

a)      Açığa alınan rektör ve dekan sayısı kaçtır?

b)     Açığa alınanlardan kaçı Prof., kaçı Doç., kaçı Yrd. Doç., kaçı Dr. ve kaçı Araş. Görevlisi’dir?

c)      Açığa alınanların yerine atananların, FETÖ-Paralel yapılanma ile ilişkileri olup olmadığına nasıl karar verildi?

d)     FETÖ-Paralel yapılanma kapsamında açığa aldıklarınızın son 15 yılda atadıklarınız arasından olması sizi rahatsız ediyor mu?

·FETÖ-Paralel yapılanması ile alakası olmayan ancak iktidarın politikalarına muhalif olan kaç akademisyen görevden alınmıştır? Kaç akademisyen zorla emekli edilmiştir? 

·Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Savcılık yolu ile bildirilen  FETÖ müşteki şikâyetleri hakkında neden  rektörlük tarafından adli yargılama izni verilmemektedir?

 

Yorumlar (0)