CHP'li Murat Emir : Mağdur eden Sancak Olunca, Milli Eğitim Sessiz!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Mektebim Okullarının Keçiören Şubesi’nin kapatılmasının ardından, okulun kimin olduğunu ve aradaki kirli ilişkileri ortaya döktü.

Vekil Haberleri 28.11.2018, 11:00 28.11.2018, 11:00
CHP'li Murat Emir : Mağdur eden Sancak Olunca, Milli Eğitim Sessiz!

 21 Kasım’da velilere haber verilmeksizin kapatılan, Ankara Bağlum’daki Mektebim Okulları Keçiören Şubesi’nde, veliler ve öğrencilerle bir araya gelen Murat Emir, konuyu yazılı bir soru önergesiyle Meclise taşıdı.

%55 hisseye sahip Sancak Grubunun küçük ortağından konkordato ilanı

Emir önergesinin gerekçesinde; 200 öğrencisi olan Mektebim Okulları Keçiören Şubesinde küçük ortak olan SNM şirketi konkordato ilan edince, okul dönemin ortasında kapandığını; veliler ve öğrenciler ise durumdan okula gidince haberdar olduklarını ifade etti. AKP iktidarının eğitim kurumlarına birer ticarethane gibi baktıklarını iddia eden Emir; eğitimin devletin asli görevi olduğunu ifade ederek Bakanlığın öğrenci ve velilerin mağdur edilmesi karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. 

Kapanan okulun büyük ortağı AKP’li Sancak Grubu olunca Saraydan çekinen Milli Eğitim Bakanlığının gelişmelere seyirci kaldığını iddia eden Emir; Milli Eğitim Bakanlığının siyasal saiklerle hareket etmeyi bırakarak, çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkmasını istedi.  AKP’nin Türkiye ekonomisini çöküşe sürüklemesi sonucunda birçok özel okulun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Emir önergesinde şu soruları yöneltti;

  1. Söz konusu konkordatolar karşısında Bakanlığınızın bir önlem planı var mıdır?
  2. Bakanlığınızın tasarrufunda bulunan özel okul açma şartlarında bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Okul açacak firmalardan herhangi bir teminat bedeli alıyor musunuz?
  3. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için bir eylem planı ne zaman uygulayacaksınız? Öğrenci velileri ödedikleri okul ücretlerini geri alamadığı takdirde Bakanlığınızın velileri koruyacak bir programı var mıdır?
  4. Bakanlığınız neden hala suskunluğunu koruyor ve bu bir başlangıç mı?

    Sancak Group Hakkında Suç Duyurusu
    Ankara Milletvekili Murat Emir, Mektebim Okulları Keçiören Şubesi’nin iskânsız ve ruhsatsız olarak eğitim/öğretime başladığı, bu nedenle okula doğalgaz bağlanamadığı, yan tarafındaki fen lisesi inşaatından aldığı şantiye suyu ve elektriğiyle faaliyetini sürdürdüğünü, buna rağmen Bakanlığın Okulun faaliyete geçmesine göz yumduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası bir açıklama yapan Ankara Milletvekili Murat Emir ‘Bu konunun peşini bırakmayacağız, AKP pelerini takan Sancak Group ve Kalkolar yargıdan kaçamayacak’ dedi.

 

Yorumlar (0)