CHP'li Murat Emir : Bir tek kurşun atmak ucuz!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun “mermi fiyatlarında indirim” kararını, bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 08.01.2019, 11:47 08.01.2019, 11:47
CHP'li Murat Emir : Bir tek kurşun atmak ucuz!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

                                                                                                                     

Dr. Murat EMİR

                                                                                                                    Ankara Milletvekili

 

 

            Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK), yaptığı yazılı açıklamada; “Türkiye’nin 2019-2021 yıllarını kapsayan, ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı’nda, temel politikaların kurgulandığı alanların başında enflasyonla mücadele gelmektedir. Bu zorlu süreçte savunma sanayisinin göz bebeği olan kurumumuz da vatandaşlarımızın yanında olmaktan memnuniyet duymaktadır. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın başlattığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kampanyası’nı sonuna kadar desteklemek amacıyla milli ve yerli üretim tabanca fişeklerinin sivil piyasa fiyatlarında yaklaşık yüzde 7,5 indirim yapılmıştır. Ülkemize hayırlı olmasını dileriz” denmiştir.

Umut Vakfı’nın raporuna göre, ülkemizde, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 28, son üç yıla göre ise yüzde 61 artışla 3 bin 494 bireysel silahlı olay yaşanmıştır. Bireysel silahlanmanın ve şiddetin arttığı bir dönemde böylesine bir kararın verilmesinin, toplumsal şiddeti daha da körükleyeceği açıktır.

           

Bu bilgiler ışığında;

 

           

  1. Son 5 yılda yıl yıl ne kadar mermi satışı yapılmıştır? Satılan mermiler çeşitlerine ve boyutlarına göre ne kadardır?

 

  1. Mermi fiyatlarında indirime gidilerek, daha fazla mermi satışının yapılması mı amaçlanmaktadır? Bunun yerine mermi fiyatlarını artırarak bireysel silahlanmanın önüne geçilmeye çalışılması, daha doğru olmaz mı?

 

  1. Isınma, yemek, ulaşım vb. insani temel ihtiyaçlar gitgide pahalanırken, mermi fiyatlarını indirmek, toplumsal şiddetin önünün açılmasını kolaylaştırmak değilse nedir?

Yorumlar (0)