CHP'Lİ MEHMET GÜZELMANSUR: 10 KASIM ÖLÜMSÜZLÜĞÜN DOĞUŞUDUR

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 13:30 09.11.2018, 13:30
CHP'Lİ MEHMET GÜZELMANSUR: 10 KASIM ÖLÜMSÜZLÜĞÜN DOĞUŞUDUR

Mesajına “Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, çağdaş devrimlerimizin mimarı Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80’inci yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” diye başlayan Güzelmansur “10 Kasım bir büyük komutanı, eşsiz bir devlet adamını ve devrimciyi kaybettiğimiz tarih olduğu kadar bir ölümsüzlüğün doğuşunu da simgeleyen tarihtir” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün sadece kendi coğrafyamıza ve yaşadığı tarih dilimine değil tüm dünyaya ve geleceğe de etki eden eser, devrim ve fikirlerin mimarı olduğunun altını çizen Güzelmansur mesajında şunları kaydetti: “Atatürk tüm yoksunluklara ve olanaksızlıklara rağmen, elinde sadece milletinin azmine, bağımsızlık tutkusuna, onurlu yaşama isteğine olan güvenle çıktığı yolda Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştırmıştır. Egemenliği saraydan alarak çok sevdiği milletine vermiş ve Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve vatandaşlarının çağdaş, demokratik, laik bir sistemde; eşit, adil, müreffeh bir düzende varlığını sürdürmesi için o zamanın koşullarında imkânsız olarak görülen devrimleri gerçekleştirmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün fikirleri ve eserleri barış, özgürlük, çağdaşlık, aydınlık, demokrasi, eşitlik, laiklik, adalet, refah kavramları ve kazanımları üzerinde yükselir. Bu kavram ve kazanımlar tüm zamanlar ve coğrafyalar için geçerli ve önemlidir. Bu nedenle 10 Kasımlar bu kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür, bu yönüyle de ölümsüzlüğün simgesidir.”

 

Yorumlar (0)