CHP'Lİ MEHMET GÖKER'İN VATAN ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'UN ÖLÜMÜNÜN 82. YILI NEDİYLE YAYINLADIĞI MESAJI

Kurtuluş savaşımızın başarısında cephede savaşan kahramanlarımız kadar, şiirleri ve yazıları ile milletimize moral ve cesaret aşılayan şairlerin de çok büyük bir katkısı vardır. Onlar milli mücadelenin cephe gerisindeki kahramanlarıdır.

Vekil Haberleri 27.12.2018, 10:00 27.12.2018, 10:00
CHP'Lİ MEHMET GÖKER'İN VATAN ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'UN ÖLÜMÜNÜN 82. YILI NEDİYLE YAYINLADIĞI MESAJI

 

Vatanı hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Mehmet Akif Ersoy, bu toprakların vatan olmasına yaptığı katkılar ile övgüyü hak eden bir dava adamıdır.    Bundan tam 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ayakta alkışlayarak kabul ettiği İstiklal Marşımızın yazarı, Kuva-yi Milliye ruhunu mısralarında taşıyan bu destansı şiiri için “Allah bu millete yeniden bir milli marş yazdırmasın” diyerek son noktayı koymuştur.

Birinci Dönem Burdur Milletvekilliği de yapmış olan Mehmet Akif Ersoy’a, dönemin parasıyla İstiklal Marşı’nı yazmış olması karşılığında 500 lira verilmiş, o ise parayı almayarak bir hayır kurumuna bağışlamıştır. Türk milletinin özgürlüğe ve bağımsızlığa olan sevdasını “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım” dizelerinde açık bir şekilde dile getirmiştir.

82 yıl önce kaybettiğimiz, ölümünden sonra bile hâlâ yeri doldurulamamış olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

 

 

Yorumlar (0)