CHP'li MEHMET GÖKER'İN FAKİR BAYKURT'U ANMA HAFTASI MESAJI

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN FAKİR BAYKURT’U ANMA HAFTASI MESAJI

Vekil Haberleri 13.10.2018, 10:51 13.10.2018, 10:51
CHP'li MEHMET GÖKER'İN FAKİR BAYKURT'U ANMA HAFTASI MESAJI

Köy Enstitülü öğretmen, yazar, sendikacı ve Burdurlu Fakir Baykurt, 70 yıllık yaşamına 50 eser, 40 yıllık öğretmenlik; TÖS (Türkiye Öğretmenler Sendikası) ve TÖDMF (Türkiye Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu) Genel Başkanlıklarını sığdırmış bir insandı.

Fakir Baykurt’u düşüncesi, kalemi ve mücadelesi ile tanıdık. Ülkemizi eğitim alanında, toplumsal barış konusunda ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı kapsamında daha da ileriye taşımak isteyen öğretmenimiz hakkında defalarca soruşturmalar, kovuşturmalar açılmıştır. Hakkında açılan bir davada 190 sayfalık İfade veren öğretmenimiz ifadesinin sonunda;

“Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir.  Beraatımızın sevinci gibi, cezalandırılmamızın tesellisini de aramızda kardeşçe ve içtenlikle paylaşacağız. Şimdiye kadar öğretmen olarak davrandık, bundan sonra da öğretmen olarak davranmaya dikkat edeceğiz. Bu mücadeleye giren insanlar, sonuç ne olursa olsun, bunlara katlanmayı bilmelidir. Biz bileceğiz, bizden sonraki öğretmenler de bilecektir. Çok iyi biliyor ve inanıyoruz, çektiklerimiz boşa gitmeyecektir” diyebilecek kadar onurlu ve davasına inanmış bir insandı.

Doğru bildiği yoldan ayrılmayan ve hayatı boyunca mücadeleden ve haklının yanında duran bu büyük yürekli insanın günümüzde başta Burdurlular olmak üzere herkese örnek olmasını diliyorum.

 

 

Yorumlar (0)