CHP'Lİ MEHMET GÖKER'İN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının sağlanması amacına yönelik çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak ilan edilmiştir.

Vekil Haberleri 03.12.2018, 10:47 03.12.2018, 10:47
CHP'Lİ MEHMET GÖKER'İN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Doğuştan ya da sonradan, hastalık veya kazalar sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerindeki kayıplar nedeniyle hayatlarının kalanını engelli olarak geçirmek durumunda kalan bireylerin, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak, sadece devletin değil tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır.

 

         Ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız eğitimden sağlığa, ulaşımdan çalışma hayatına kadar pek çok alanda ciddi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların çözümüne ilişkin atılan adımların yetersizliği, bir taraftan mevcut sorunların devam etmesine neden olurken, diğer taraftan yeni sorunların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna uygun bir biçimde yaşamalarını sağlayacak düzenlemeler yapmak, sosyal devletin en önemli gereklerinden biridir.

 

         Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kaldırılması ve yaşamlarının kolaylaştırılması en büyük dileğimizdir.

 

Yorumlar (0)