CHP'li Mehmet GÖKER mahkûm öğrencileri sordu:Sorunları ortadan kaldırmak Bakanlığınızın görevi değil midir?

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e mahkûm öğrenciler ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 14.09.2018, 10:18 14.09.2018, 10:18
CHP'li Mehmet GÖKER mahkûm öğrencileri sordu:Sorunları ortadan kaldırmak Bakanlığınızın görevi değil midir?

Yeni bir Eğitim yılına başlarken, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından günümüze kadar geçen sürede hapishanelerde bulunan hükümlü ve tutuklu öğrenci sayılarında çok büyük artışlar yaşandığını belirten GÖKER, “Adalet Bakanlığının paylaştığı son verilere göre 70 bin kişiye yaklaşan mahkûm öğrencimiz bulunmaktadır. Cumhuriyet tarihinin en yüksek mahkûm öğrenci sayılarına ulaştığımız bugünlerde kütüphanelere dahi gitmelerine izin verilmeyen, sınavlara sokulmayan, kayıt yenileme sorunları yaşayan ve istedikleri ders kitaplarına bir türlü ulaşamayan mahkûm öğrencilerin karşılaştığı tüm sorunları ortadan kaldırmak, Adalet Bakanlığı’nın görevidir” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

 

2002 yılından günümüze kadar yıllar itibarı ile ülkemizde bulunan tüm hapishanelerde tutuklu ve hükümlü mahkûm öğrenci sayısı kaçtır?

 

Söz konusu bu öğrencilerin işlemiş oldukları suçlar ve eğitim seviyeleri (İlkokul, Ortaokul, Lise, Üniversite, Yüksek Lisans, Doktora) nedir?

 

Anayasamızda belirtilen en temel haklardan olan Eğitim Hakkının tam olarak icra edilmesi Bakanlığınızın sorumluluğunda değil midir?

 

Bakanlığınız döneminde tutuklu ve hükümlü öğrencilerin yaşadıkları sorunların çözülmesi adına bir girişiminiz olacak mıdır?

 

Yorumlar (0)