banner758

CHP'Lİ MAHMUT TANAL: KANLI ELLERİYLE KURDELE KESENLER CUMHURİYETİ SABOTE EDİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhuriyet Resepsiyonu’nun Havalimanı açılışı ile gölgelendiğini, sabote edildiğini söyledi. Yarınki törenin Cumhuriyet Resepsiyonu değil henüz tamamlanmayan bir havalimanı açılışı olduğunu ifade eden Tanal, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Şatafatlı tören için yetişsin diye canı hiçe sayılan işçilerin Cumhuriyetidir, işçinin kanı üzerine açılış yapanların değil” dedi.

Vekil Haberleri 29.10.2018, 10:10 29.10.2018, 10:10
CHP'Lİ MAHMUT TANAL: KANLI ELLERİYLE KURDELE KESENLER CUMHURİYETİ SABOTE EDİYOR

Bir devlet ritüeli olan 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı Ankara Resepsiyonu, bu yıl İstanbul’da 3. Havalimanı açılışıyla yapılacak. Yerli ve milli değerleri yerle bir eden iktidarın bu uygulamasına karşı çıkan CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhuriyet Bayramı, ilan edildiği yerde Türkiye Cumhuriyeti Başkentinde kutlanması gerektiğini kaydetti. Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“29 Ekim 1923 tarih ve 364 sayılı Teşkilât-ı Esasîye Kanununun Bazı Mevaddının Tavzihan Tadiline Dair Kanun’un birinci maddesi şu şekilde değiştirilmiştir: “Hâkimiyet, bilâkaydü şart Milletindir. İdare usûlü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. Türkiye Devletinin şekl-i Hükûmeti, Cumhuriyettir.” Ve Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu ilan etmiştir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet ile birlikte halk yönetime katılmış, demokrasi hâkimiyeti sağlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.’ Bugün Cumhuriyet Bayramını, hava limanı açılışına alet edenlerin Cumhuriyeti koruyamadıklarını görüyoruz. Cumhuriyeti koruyamadıkları gibi, havalimanı işçilerimizin canını da koruyamadılar. Açılıştan bir gün önce bir işçimiz yüksekten düşerek hayatını kaybetmiştir. İşçimizin cenazesi kalkmadan, öldüğü yerde yapılacak olan şatafatlı hava limanı açılışı iktidarın karakterinin özetidir. Bir çobanın oğluyken, beni avukat yapan, Atatürk’ün kurduğu partinin milletvekili yapan Cumhuriyete çok şey borçluyum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan herkes çok şey borçlu. Bunun farkında olmayanlara inat, kanlı elleriyle kurdele kesenlere inat, Cumhuriyet Resepsiyonunu sabote edenlere inat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95. Yıldönümü kutlu olsun. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kıymetli arkadaşlarını saygıyla, rahmetle, milletle anıyorum.”

Yorumlar (0)