CHP'Lİ MAHMUT TANAL: CUMHURBAŞKANINA İTAAT FARZDIR DİYEN REKTÖR GENÇLERİMİZE NE ÖĞRETECEK

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın “Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn'dır“ söylemlerine sert tepki gösterdi. Tanal, “Cumhurbaşkanına peygamber vasfı yükleyen rektör derhal görevden alınmalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 10:06 31.10.2018, 10:06
CHP'Lİ MAHMUT TANAL: CUMHURBAŞKANINA İTAAT FARZDIR DİYEN REKTÖR GENÇLERİMİZE NE ÖĞRETECEK

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a itaat etmek farzdır dedi. Taşaltın, Erdoğan’a karşı çıkmanın ise savaştan kaçmak olduğu ve haram sayılacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Ramazan Taşaltın, “Elbette yalnız FETÖ ile mücadelede yalnızdı. Şu anda başkanlık sistemine gittiğimiz dönemde çok daha yetkili durumda Cumhurbaşkanımız… İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır” ifadelerini kullandı.

Rektör atamalarını, Cumhurbaşkanına yakınlığın belirlediğini dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, şunları söyledi:

“Hangi anne baba çocuklarının üniversitesinin böyle bir rektör olmasını ister? Dinen, ahlaken, eğitim sistemi açısından hangi açıdan bakarsak bakalım skandal! Peygamber efendimizin vasıflarını bir faniye yüklemek, bir siyasetçiye yüklemek hem peygamberimize hem dinimize hakarettir. Hiçbir hükümet döneminde dini değerler bu kadar suiistimal edilmemişti. Saygın eğitim kurumları üniversitelere atanan rektörleri tek adamın atamasının sonucu budur. Liyakate göre değil, Cumhurbaşkanlığına yakınlığa göre yapılan bu atamalar, gençlerimizin eğitimine darbedir. Eğitim sistemini yerle bir eden liyakatsiz eğitimci atamaları ülkenin gelişmişliğinin altını oymaktadır. Cumhurbaşkanına itaat etmeyi farz olarak gören bir rektörün gençlerimize öğretecek hiçbir şeyi yoktur. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın hakkında derhal soruşturma açılmalı, yasal işlem başlatılmalıdır.”

Yorumlar (0)